Mausteinen, mehevä ja täynnä makua – tämä kana saa lisäpotkua paprikasta, rakuunasta ja cayennesta tehdystä rub-mausteseoksesta, ruotsalaislehti Aftonbladerin ruokasivuilla vinkataan.

Kuivamarinoiminen on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta ja nykyään kaupassa on tarjolla kymmeniä valmiita mausteseoksia eri käyttötarkoituksiin aina savustuksesta grillaukseen.

Valmiit seokset voivat olla kuitenkin melko hintavia, joten ne kannattaa valmistaa kotona – sekoitat vain kaikki jauheet yhteen ja olet käytännössä valmis!

4688558355 bc393ea9eb c
Kuva: Flickr.com

Kanaa ja grillattuja vihannesvartaita

Kana:

  • Broilerin reisiä tai rintafileetä (n. 600–800 g)

Rub-mausteseos kanalle:

  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl vastajauhettua mustapippuria
  • 2 rkl kuivattua rakuunaa
  • 2 rkl kuivattua timjamia
  • 1 rkl savustettua paprikajauhetta
  • 4 rkl paprikajauhetta
  • 1 tl cayennepippuria

Lisukkeet:

  • Kasvisvartaat: punasipuli, herkkusienet, punainen paprika, kirsikkatomaatit, maissintähkä

Valmistusohjeet

1. Valmista mausteseos
Sekoita kaikki rub-mausteseoksen ainekset kulhossa.

2. Mausta kana
Pyörittele broilerifileet kauttaaltaan mausteseoksessa. Anna maustua hetki, jotta maut imeytyvät kunnolla.

3. Grillaa kana
Kuumenna reilusti voita grillipannussa keskilämmöllä. Paista kana kypsäksi ja kauniin väriseksi, noin 4–6 minuuttia per puoli fileen paksuudesta riippuen.

4. Valmista kasvisvartaat
Pujota kasvikset vartaisiin ja grillaa, kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet hieman grilliraitoja, noin 8–10 minuuttia.

5. Tarjoile
Asettele mausteinen kana lautaselle kasvisvartaiden ja nokareen Café de Paris -kastiketta kanssa. Valmista nautittavaksi!

Resepti: Aftonbladet