Parsakaalipihvit ovat maukkaita, terveellisiä ja edullisia!

Ne sopivat loistavasti dippailtavaksi, vaikkapa jogurtti- tai kermaviilipohjaisten kastikkeiden kanssa.

Tässä yksinkertainen resepti herkullisiin parsakaalipihveihin.

Kuva: Flickr.com

Parsakaalipihvit

Ainekset:

  • 1 iso parsakaali (n. 400 g)
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl korppujauhoja tai kaurahiutaleita
  • 1 pieni sipuli (hienonnettuna)
  • 1 valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
  • 1 dl juustoraastetta (esim. parmesan tai emmental)
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 1 tl kuivattua oreganoa tai muita yrttejä (esim. basilikaa tai timjamia)
  • (öljyä paistamiseen)

Ohjeet:

  1. Höyrytä tai keitä parsakaali kevyesti pehmeäksi, mutta älä ylikeitä. Kun parsakaali on kypsä, hienonna se pieniksi paloiksi tai murskaa haarukalla.
  2. Sekoita parsakaalimurska kulhossa kananmunien, korppujauhojen (tai kaurahiutaleiden), sipulin, valkosipulin ja juustoraasteen kanssa.
  3. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Jos taikina tuntuu liian löysältä, voit lisätä hieman korppujauhoja.
  4. Muotoile taikinasta pihvejä.
  5. Paista pihvit pannulla keskilämmöllä öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita molemmilta puolilta.

Dippikastikkeita

  1. Jogurtti-valkosipulidippi
    • 2 dl turkkilaista jogurttia
    • 1 valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
    • 1 rkl sitruunamehua
    • Ripaus suolaa ja pippuria
    • (tuoreita yrttejä, kuten persiljaa tai minttua)
  2. Avokado-limetti-dippi
    • 1 kypsä avokado
    • 1 rkl limetin mehua
    • 1 rkl oliiviöljyä
    • Suolaa ja pippuria
    • (tuoretta korianteria)
  3. Mausteinen kermaviilidippi
    • 2 dl kermaviiliä
    • 1 rkl srirachaa tai muuta chilikastiketta
    • Ripaus suolaa ja sokeria
    • (paprikajauhetta tai chiliä)

Näillä pihveillä ja dipillä saat herkullisen kasvisruoka-aterian, joka sopii moneen makuun!

Oheisella TikTok -videolla näet yhden version parsakaalipihveistä.

Jaa herkkuresepti ystävillesi!