Parsakaalipihvit ovat maukkaita, terveellisiä ja edullisia!
Ne sopivat loistavasti dippailtavaksi, vaikkapa jogurtti- tai kermaviilipohjaisten kastikkeiden kanssa.
Tässä yksinkertainen resepti herkullisiin parsakaalipihveihin.
Parsakaalipihvit
Ainekset:
- 1 iso parsakaali (n. 400 g)
- 2 kananmunaa
- 1 dl korppujauhoja tai kaurahiutaleita
- 1 pieni sipuli (hienonnettuna)
- 1 valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
- 1 dl juustoraastetta (esim. parmesan tai emmental)
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
- 1 tl kuivattua oreganoa tai muita yrttejä (esim. basilikaa tai timjamia)
- (öljyä paistamiseen)
Ohjeet:
- Höyrytä tai keitä parsakaali kevyesti pehmeäksi, mutta älä ylikeitä. Kun parsakaali on kypsä, hienonna se pieniksi paloiksi tai murskaa haarukalla.
- Sekoita parsakaalimurska kulhossa kananmunien, korppujauhojen (tai kaurahiutaleiden), sipulin, valkosipulin ja juustoraasteen kanssa.
- Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Jos taikina tuntuu liian löysältä, voit lisätä hieman korppujauhoja.
- Muotoile taikinasta pihvejä.
- Paista pihvit pannulla keskilämmöllä öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita molemmilta puolilta.
Dippikastikkeita
- Jogurtti-valkosipulidippi
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1 valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
- 1 rkl sitruunamehua
- Ripaus suolaa ja pippuria
- (tuoreita yrttejä, kuten persiljaa tai minttua)
- Avokado-limetti-dippi
- 1 kypsä avokado
- 1 rkl limetin mehua
- 1 rkl oliiviöljyä
- Suolaa ja pippuria
- (tuoretta korianteria)
- Mausteinen kermaviilidippi
- 2 dl kermaviiliä
- 1 rkl srirachaa tai muuta chilikastiketta
- Ripaus suolaa ja sokeria
- (paprikajauhetta tai chiliä)
Näillä pihveillä ja dipillä saat herkullisen kasvisruoka-aterian, joka sopii moneen makuun!
Oheisella TikTok -videolla näet yhden version parsakaalipihveistä.
Jaa herkkuresepti ystävillesi!