Suositun The Kitchn -ruokasivuston toimittaja Kelli Foster vinkkasi reseptin, jonka valmistaminen tapahtuu tuossa tuokiossa.
Ruokatoimittajan mukaan tämä lohta sisältävä ateria on supernopea valmistaa ja samaan aikaan se maistuu hienostuneelta.
– Lohi kypsyy uskomattoman meheväksi ja saa täydellisen rapean pinnan. Loppusilauksen tekee mitä maukkain kastike.
Helppoa ja maukasta
Reseptiin tarvitaan vain kourallinen aineksia, muutaman minuutin valmistelu ja yksi pannu.
– Valmistaminen alusta loppuun vie vain 15 minuuttia. Tästä ei ruoanlaitto enää paremmaksi muutu!
Helppo ja hienostunut sitruuna-voilohi
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sitruuna
- 4 rkl voita
- 4 lohifileepalaa (n. 170 g/ kpl)
- ripaus suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 dl kanalientä
- (lehtipersiljaa)
- Hienonna valkosipulinkynnet. Purista sitruunasta noin 2 rkl mehua.
- Taputtele lohifileepalojen pinnat kuiviksi talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna oliiviöljy isolla pannulla keskilämmöllä. Laita lohifileepalat pannulle nahkapuoli ylöspäin ja paina varovasti lastalla pannua vasten. Paista noin 5 minuuttia. Nosta fileepalat sitten lautaselle nahkapuoli lautasta vasten.
- Lisää pannulle voi. Kuullota valkosipuleita voissa noin 30 sekuntia. Lisää sitruunamehu, ripaus suolaa ja kanaliemi. Sekoita.
- Laita lohifileepalat takaisin pannulle nahkapuoli alaspäin ja lusikoi kastiketta päälle. Kypsennä pari minuuttia, kunnes kastike hieman paksuuntuu ja lohi on kypsää. Viimeistele annos lehtipersiljalla.
Nauti ja jaa herkullinen resepti ystävillesi!