Suositun The Kitchn -ruokasivuston toimittaja Kelli Foster vinkkasi reseptin, jonka valmistaminen tapahtuu tuossa tuokiossa.

Ruokatoimittajan mukaan tämä lohta sisältävä ateria on supernopea valmistaa ja samaan aikaan se maistuu hienostuneelta.

– Lohi kypsyy uskomattoman meheväksi ja saa täydellisen rapean pinnan. Loppusilauksen tekee mitä maukkain kastike.

Helppoa ja maukasta

Reseptiin tarvitaan vain kourallinen aineksia, muutaman minuutin valmistelu ja yksi pannu.

– Valmistaminen alusta loppuun vie vain 15 minuuttia. Tästä ei ruoanlaitto enää paremmaksi muutu!

Helppo ja hienostunut sitruuna-voilohi

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna
  • 4 rkl voita
  • 4 lohifileepalaa (n. 170 g/ kpl)
  • ripaus suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl kanalientä
  • (lehtipersiljaa)
  1. Hienonna valkosipulinkynnet. Purista sitruunasta noin 2 rkl mehua. 
  2. Taputtele lohifileepalojen pinnat kuiviksi talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kuumenna oliiviöljy isolla pannulla keskilämmöllä. Laita lohifileepalat pannulle nahkapuoli ylöspäin ja paina varovasti lastalla pannua vasten. Paista noin 5 minuuttia. Nosta fileepalat sitten lautaselle nahkapuoli lautasta vasten.
  4. Lisää pannulle voi. Kuullota valkosipuleita voissa noin 30 sekuntia. Lisää sitruunamehu, ripaus suolaa ja kanaliemi. Sekoita.
  5. Laita lohifileepalat takaisin pannulle nahkapuoli alaspäin ja lusikoi kastiketta päälle. Kypsennä pari minuuttia, kunnes kastike hieman paksuuntuu ja lohi on kypsää. Viimeistele annos lehtipersiljalla. 

Nauti ja jaa herkullinen resepti ystävillesi!