Varhaisperunoista valmistettu perunasalaatti on herkullinen ja raikas kesäherkku.

Se on helppo valmistaa ja sopii erinomaisesti grilliruokien lisukkeeksi tai kevyeksi lounaaksi. Suosittelemme, että kokeilet tätä Juhannuksena.

Tässä on resepti yksinkertaiseen ja maukkaaseen perunasalaattiin varhaisperunoista.

Lue tämä ennen kuin ostat varhaisperunoita:

plant farm food farming harvest produce 811717
Kuva: Pxhere.com

Ainekset:

  • 1 kg varhaisperunoita
  • 1 punasipuli tai kevätsipuli
  • 1 dl suolakurkkua (pieneksi kuutioituna)
  • 1 omena (pieneksi kuutioituna, valinnainen)
  • Tuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • Tuoretta ruohosipulia (hienonnettuna)
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä tai turkkilaista jogurttia
  • 1 rkl sinappia (dijon- tai karkeaa sinappia)
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua

Valmistusohjeet:

  1. Keitä perunat:
    • Pese varhaisperunat huolellisesti ja keitä ne suolatussa vedessä kypsiksi. Älä kuori perunoita!
    • Valuta perunat ja anna niiden jäähtyä sen verran, että niitä voi käsitellä.
  2. Pilko perunat:
    • Leikkaa jäähtyneet perunat sopivan kokoisiksi paloiksi (esim. puolikkaiksi tai neljänneksiksi riippuen perunoiden koosta).
  3. Valmistele muut ainekset:
    • Kuori ja hienonna punasipuli tai viipaloi kevätsipuli ohuiksi renkaiksi.
    • Pilko suolakurkku ja omena pieniksi kuutioiksi.
    • Hienonna tuore tilli ja ruohosipuli.
  4. Valmista kastike:
    • Sekoita kulhossa majoneesi, kermaviili tai turkkilainen jogurtti, sinappi ja valkoviinietikka tai sitruunamehu.
    • Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.
  5. Yhdistä ainekset:
    • Sekoita perunat, sipuli, suolakurkku, omena, tilli ja ruohosipuli isossa kulhossa.
    • Kaada kastike perunoiden päälle ja sekoita varovasti, jotta kaikki ainekset peittyvät kastikkeeseen.
  6. Anna maustua:
    • Anna perunasalaatin maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua. Tämä antaa makujen tasaantua ja parantaa salaatin makua.

Vinkkejä:

  • Voit lisätä perunasalaattiin myös keitettyjä kananmunia, herneitä tai pekonimuruja, jos haluat tehdä siitä ruokaisamman.
  • Jos haluat kevyemmän version, voit käyttää pelkästään kermaviiliä tai jogurttia ja jättää majoneesin pois.
  • Muista, että perunasalaatti on parhaimmillaan hieman jääkaapissa vetäytyneenä, joten voit valmistaa sen hyvin jo edellisenä päivänä.

Nauti herkullisesta varhaisperunoista valmistetusta perunasalaatista esimerkiksi grillattujen makkaroiden, kalan tai lihan kera!

Ps. voit lisätä perunasalaatin sekaan villiyrttejä, kuten vuohenputkea tai poimulehtiä.