Umamisuola herkkutateista on käytännössä kuivatuista herkkutateista ja suolasta tehty aromisuola, joka tuo ruokaan syvää sienimäistä umamimakua.

Umamisuolaa voi valmistaa myös torvisienistä tai suppilovahveroista – makua voi tuunata lisäämällä joukkoon muitakin mausteita.

Tässä reseptissä keskitymme kuitenkin vain yksinkertaisiin makuihin ja valokeilaan nousee herkkutatin täyteläinen maku.

BeFunky collage 1
Kuva: pxhere (vas.) ja Flickr.com (oik.)

Ainekset

  • Kuivattuja herkkutatteja
  • Karkeaa merisuolaa tai hienoa suolaa (riippuen käyttötavasta)

Valmistusohje

  1. Kuivaa tatit täysin:
    • Jos sienet ovat tuoreita, puhdista ne huolellisesti, leikkaa ne pieniksi siivuiksi ja kuivaa kuivurissa tai 50–60 °C uunissa luukku raollaan, kunnes ne ovat täysin rapeita.
  2. Jauha sienet:
    • Jauha sienet morttelin tai tehosekoittimen avulla pieneksi muruiseksi jauheeksi.
  3. Sekoita suolan kanssa:
    • Yleinen suhde on 1 osa sienijauhetta ja 3–4 osaa suolaa, mutta voit säätää maun mukaan.
    • Sekoita hyvin, jotta suola ja tattijauhe sekoittuvat hyvin.
  4. Säilytys:
    • Laita umamisuola ilmatiiviiseen purkkiin ja säilytä kuivassa, viileässä paikassa.

Käyttövinkkejä

  • Ripottele pastan, munakkaiden, uunijuuresten tai riisiruokien päälle.
  • Lisää leipätaikinan joukkoon makua tuomaan.

Jaa helppo resepti tutullesi, joka sienestää!

LUE MYÖS: Pakasta mustikka tämän marjan kanssa – saat vielä enemmän vitamiinia ja kuitua (Marjastaja.fi)