Umamisuola herkkutateista on käytännössä kuivatuista herkkutateista ja suolasta tehty aromisuola, joka tuo ruokaan syvää sienimäistä umamimakua.
Umamisuolaa voi valmistaa myös torvisienistä tai suppilovahveroista – makua voi tuunata lisäämällä joukkoon muitakin mausteita.
Tässä reseptissä keskitymme kuitenkin vain yksinkertaisiin makuihin ja valokeilaan nousee herkkutatin täyteläinen maku.

Ainekset
- Kuivattuja herkkutatteja
- Karkeaa merisuolaa tai hienoa suolaa (riippuen käyttötavasta)
Valmistusohje
- Kuivaa tatit täysin:
- Jos sienet ovat tuoreita, puhdista ne huolellisesti, leikkaa ne pieniksi siivuiksi ja kuivaa kuivurissa tai 50–60 °C uunissa luukku raollaan, kunnes ne ovat täysin rapeita.
- Jauha sienet:
- Jauha sienet morttelin tai tehosekoittimen avulla pieneksi muruiseksi jauheeksi.
- Sekoita suolan kanssa:
- Yleinen suhde on 1 osa sienijauhetta ja 3–4 osaa suolaa, mutta voit säätää maun mukaan.
- Sekoita hyvin, jotta suola ja tattijauhe sekoittuvat hyvin.
- Säilytys:
- Laita umamisuola ilmatiiviiseen purkkiin ja säilytä kuivassa, viileässä paikassa.
Käyttövinkkejä
- Ripottele pastan, munakkaiden, uunijuuresten tai riisiruokien päälle.
- Lisää leipätaikinan joukkoon makua tuomaan.
Jaa helppo resepti tutullesi, joka sienestää!