Ravintoloitsija, ruokakirjailija ja tv-persoona Henri Alén fiilisteli opiskeluaikojaan valmistamalla tonnikalapastaa.
Tonnikalapasta on klassinen arkiruoka, joka valmistuu nopeasti ja pienellä budjetilla. Vaikka pasta on edullinen ja helppo, niin se on täynnä makua ja umamia.
Henkan vinkillä saat tästä arkiklassikosta vielä parempaa.

”Ei tehnyt mieli moneen vuoteen”
– Muistatteko kun tonnikala oli halpaa opiskelijaruokaa? No varmasti muistat jos olet syntynyt 70-luvun loppupuolella. Itse söin niin paljon tonnikala pastaa, tonnikala pastavuokaa tai tonnikala salaattia ettei kauheasti tehnyt tonnikalaa mieli moneen vuoteen, Henri muistelee Instagramissa.
Tonnikalapasta on Henrin mukaan ”hemmetin upea ja nopeasti valmistuva eväs” ja hän paljastaa kokkaavansa sitä silloin tällöin.
Laatu puhuu puolestaan
Henkka jakoi Instagramissa reseptin, joka on peräisin Henkan Italia -kirjasta. Reseptissä ei tehdä kummempia kikkailuja, sillä maku syntyy laadukkaista ja yksinkertaisista raaka-aineista.
– Hyvän ruoan ei tarvitse olla vaikeaa valmistaa. Antaa niiden raaka-aineiden vaan puhua lautasella, Henkka toteaa.
Henri Alénin fettuchine con sugo all ascolana:
- 400 g Fettuchine tai tagliatelle pastaa
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 10 vihreää oliivia etikkaliemessä
- 1 prk tonnikalaa vedessä
- 6 sardelli-filettä
- 3 kuorittua valkosipulinkynttä
- ripaus peperocino-chiliä
- oliiviöljyä
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- suolaa ja mustapippuria
- Paloittele oliivit isoiksi paloiksi. leikkaa valkosipuli ohuiksi lastuiksi.
- Kuullota valkosipulilastut ja peperochino-chili oliiviöljyssä ja lisää mukaan tomaattimurska.
- Vähennä lämpöä. Hienonna sardelli. Lisää sardelli, oliivit ja tonnikala kastikkeen joukkoon.
- Keitä pasta kypsäksi ja nosta se keitinvedestä kastikkeen joukkoon.
- Hienonna lehtipersilja ja lisää mukaan. Sekoita kaikki ainekset keskenään huolellisesti ja mausta suolalla ja pippurilla.
Ota Henrin tili seurantaan ja katso alta julkaisu.













