Huippukokki Henri Alénin kuuman kelin eväs on loistava kesäherkku.

Henri Alén rakastaa marinoituja kaloja. Kuumalla kelillä hänen makuunsa parhaiten osuu kirpeän mausteinen ja oliiviöljyllä marinoitu tuore kala. Erityisesti hän pitää rasvaisista lohikaloista, jotka kypsyvät limetin hapossa säilyttäen samalla mehukkuutensa.

– Parhaiten minulle maistuvat rasvaiset lohikalat jotka limetin haposta kypsyvät mutta eivät muutu kuivaksi, Henri kirjoittaa Instagramissa.

Alénin mukaan onnistumisen salaisuus piilee marinointiliemen oikeissa ainesuhteissa ja sopivassa marinointiajassa. Paksut kalaviipaleet vaativat marinointia noin kaksi tuntia, kun taas pienemmät kuutiot kypsyvät noin tunnissa. Ensin kala paloitellaan, sitten marinadin ainekset sekoitetaan huolellisesti keskenään — ja sen jälkeen kala saa maustua rauhassa.

Henrin marinadi lohelle

  • 1 dl limetinmehua
  • 0,3 dl Monini-classico oliiviöljyä
  • 1 tl hienonnettua chiliä
  • 1 ruukku hienonnettua korianteria
  • 1 pieni sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä viipaloituna
  • 0,5 tl suolaa

– Tarjoile oikeastaan ihan minkä kanssa tahansa paitsi lanttulaatikon. Tai no eipä ole tullut kokeiltua. Hellepäivää, iloa ja hyviä kokkauksia kaikille, Henri tiivistää lopussa.

LUE MYÖS: Katso tästä kartasta kaikki tilat, joihin voit mennä poimimaan mansikoita itse (Marjastaja.fi)