Kotimaisista omenoista saa valmistettua herkullista hilloa, joka maistuu niin jälkiruokien kuin puuronkin kanssa.
Tämä kanelilla maustettu omenahillo on todella helppo valmistaa – et tarvitse kuin kolmea raaka-ainetta ja olet valmis aloittamaan.
Jos käytät kotimaisia luomuomenia niin voit murskata ne siemenineen ja kuorineen.
Valmistusaineet:
- 2 kg kotimaisia luomuomenoita
- 600 g hillosokeria
- 1 rkl kanelia
Lisäksi tarvitset
- hillopurkkeja
Ohjeet
- Käytä kotimaisia luomuomenoita. Voit käyttää ne kokonaisina kuorineen ja siemenineen.
- Pilko omenat. Tarkista ettei sisällä ole matoja. Nosta pilkotut omenat kattilaan.
- Laita kattila levylle miedolle lämmölle. Anna pöhistä noin 10-15 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmeitä.
- Lusikoi pehmenneet omenat tukevaan siivilään tai omenoiden soseutukseen tarkoitettuun teräksiseen käsisurvimeen.
- Pyöritä survinta ison kulhon päällä. Sose valuu kulhoon, siemenet ja kuoret jäävät survimeen. Saman voi tehdä tukevan siivilän läpi survomalla omenoita lusikan avulla.
- Kaada omenasose kattilaan ja lisää sokeri sekä mausteet.
- Keittele miedolla lämmöllä koko ajan sekoitelleen noin 10 minuuttia.
- Purkita hillo desinfioituihin purkkeihin.
- Jäähdytä ja nosta sen jälkeen kylmään.
- Hillo säilyy avaamattomana ainakin vuoden, jos sen säilyttää pimeässä ja viileässä.
Resepti poimittu osoitteesta: IS / Ruokala