Pastasalaatti on täyttävä ja maukas lounas, josta riittää syötävää koko perheelle.

Tämä majoneesiton pastasalaatti sisältää muun muassa tuoreita yrttejä, pehmeää fetajuustoa ja juuri sopivasti etikkaa. Se on kevyt, raikas ja sopii hyvin nyyttäreille, grillijuhliin ja piknikeille. Kuten useimmat pastasalaatit, tämäkin maistuu vielä paremmalta, kun sen tekee etukäteen.

– Tarvitset vain hieman inspiraatiota, ja kesäinen salaatti voi saada lähes minkä tahansa maun. Tässä on tämänhetkinen suosikkipastasalaattini: kreikkalainen pastasalaatti, The Kitchn -sivuston ruokatoimittaja kertoo.

spiral dry pattern dish meal food 1159705
Kuva: pxhere.com

Miksi tulet pitämään pastasalaatista

Tässä salaatissa on tuoreiden yrttien trio ja kermaista fetajuustoa, jotka luovat ihanan makukokonaisuuden.

Salaatti on superhelppo tehdä. Tämän pastasalaatin valmistamiseen menee vain noin 20 minuuttia. Pastan kiehuessa sinulla on hyvin aikaa sekoittaa vinegrette ja pilkkoa yrtit.

Ainekset

  • 60 ml ekstraneitsytoliiviöljyä
  • 60 ml punaviinietikkaa
  • 225 g fetajuustoa, murusteltuna (noin 2 dl), jaettuna kahteen osaan
  • 1 valkosipulinkynsi, hienoksi raastettuna
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl hunajaa
  • ¾ tl karkeaa merisuolaa (plus lisää pastan keitinveteen)
  • ¼ tl vastajauhettua mustapippuria
  • 1 pieni kurkku kuutioituna (noin 2 dl)
  • 4 keskikokoista kevätsipulia, ohuiksi viipaloituna (noin 1,2 dl)
  • 1,2 dl kivettömiä kalamata-oliiveja, pilkottuna (noin 85 g) (valinnainen)
  • 450 g kuivattua rotini- tai fusillipastaa
  • 1,2 dl hienoksi silputtua tuoretta persiljaa (noin ¼ keskikokoisesta nippusta)
  • 1,2 dl hienoksi silputtua tuoretta tilliä (noin ½ keskikokoisesta nippusta)
  • 0,6 dl hienoksi silputtua tuoretta minttua (noin ½ pienestä nippusta)

Näin valmistat kreikkalaisen pastasalaatin

  1. Kiehauta isossa kattilassa runsaasti suolattua vettä. Sillä välin ravista kannellisessa purkissa keskenään seuraavat ainesosat: 60 ml ekstraneitsytoliiviöljyä, 60 ml punaviinietikkaa, 30 g murusteltua fetaa 1 hienoksi raastettu valkosipulinkynsi, 1 tl kuivattua oreganoa, 1 tl hunajaa, ¾ tl karkeaa suolaa ja ¼ tl mustapippuria. (Vaihtoehtoisesti voit myös vispata ne yhteen pienessä kulhossa.)
  2. Kaada noin puolet vinegretistä (noin 0,8 dl) isoon kulhoon ja säästä loppu tarjoiluun. Lisää kulhoon loput murennetusta fetasta (noin 195 g / 1,75 dl), kuutioitu kurkku, ohuiksi viipaloidut kevätsipulit ja halutessasi pilkotut kalamata-oliivit. Sekoita hyvin.
  3. Lisää pastapakkauksen ohjeen mukaan 450 g kuivattua rotini- tai fusillipastaa kiehuvaan veteen ja keitä al denteksi, noin 11–13 minuuttia. Valuta pasta ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta se jäähtyy. Tee valutus huolellisesti.
  4. Siirrä valutettu pasta kulhoon muiden ainesten joukkoon ja sekoita, jotta maut imeytyvät pastaan.
  5. Kun olet valmis tarjoilemaan, lisää jäljelle jäänyt vinegretti, 1,2 dl hienoksi silputtua tuoretta persiljaa, 1,2 dl tilliä ja 0,6 dl minttua. Sekoita varovasti ja tarjoile.

Jaa resepti ystävillesi!

Resepti: Thekitchn.com