
Suklaan, pähkinöiden ja kauran yhdistelmä on pettämätön klassikko.
Ilta-Sanomat jakoi helpon suklaa-pähkinäkeksireseptin, jonka valmistuksessa ei tarvita edes uunia.
Valmistusaika: 50 min
Määrä: 10 kpl
Keksit
- 1/2 dl kaurahiutaleita
- 4 kivellistä taatelia
- 1 dl manteleita
- 1 dl maapähkinöitä
- 1 dl maapähkinävoita
- 1/2 tl suolaa
- 1 rkl vaahterasiirappia
Keksien kuorrutus
- 150 g tummaa (vegaanista) suklaata
Valmistusohjeet:
- Jauha kaurahiutaleet teholeikkurissa jauhoksi. Poista taateleista kivet ja paloittele ne joukkoon ja soseuta. Siirrä sivuun.
- Jauha teholeikkurissa seuraavaksi mantelit ja pähkinät. Lisää maapähkinävoi, kaurahiutale-taateliseos, suola ja vaahterasiirappi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Ota taikinasta palloja ja paina käsien välissä kekseiksi esimerkiksi muovisen leikkuulaudan päälle. Laita pakkaseen 30 minuutiksi.
- Paloittele suklaa lämmönkestävään kulhoon ja sulata vesihauteessa kattilan päällä. Dippaa keksit nopeasti suklaaseen ja laita vielä pakkaseen hetkeksi tai siirrä jääkaappiin. Lämmin suklaa jähmettyy kylmien keksien päälle nopeasti.
Lähde: IS