Suklaan, pähkinöiden ja kauran yhdistelmä on pettämätön klassikko.

Ilta-Sanomat jakoi helpon suklaa-pähkinäkeksireseptin, jonka valmistuksessa ei tarvita edes uunia.

Valmistusaika: 50 min

Määrä: 10 kpl

Keksit

  • 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 4 kivellistä taatelia
  • 1 dl manteleita
  • 1 dl maapähkinöitä
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl vaahterasiirappia

Keksien kuorrutus

  • 150 g tummaa (vegaanista) suklaata

Valmistusohjeet:

  1. Jauha kaurahiutaleet teholeikkurissa jauhoksi. Poista taateleista kivet ja paloittele ne joukkoon ja soseuta. Siirrä sivuun.
  2. Jauha teholeikkurissa seuraavaksi mantelit ja pähkinät. Lisää maapähkinävoi, kaurahiutale-taateliseos, suola ja vaahterasiirappi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Ota taikinasta palloja ja paina käsien välissä kekseiksi esimerkiksi muovisen leikkuulaudan päälle. Laita pakkaseen 30 minuutiksi.
  4. Paloittele suklaa lämmönkestävään kulhoon ja sulata vesihauteessa kattilan päällä. Dippaa keksit nopeasti suklaaseen ja laita vielä pakkaseen hetkeksi tai siirrä jääkaappiin. Lämmin suklaa jähmettyy kylmien keksien päälle nopeasti.

Lähde: IS