Suklaa-pähkinäkeksit valmistuvat ilman uunia.
Suklaa, kaurahiutaleet ja pähkinät ovat yhdistelmä, joka ei petä. Tässä reseptissä parasta on se ettet tarvitse edes uunia.
Katso alta ainekset ja valmistusohjeet.
Ainekset
- 1/2 dl kaurahiutaleita
- 4 kivellistä taatelia
- 1 dl manteleita
- 1 dl maapähkinöitä
- 1 dl maapähkinävoita
- 1/2 tl suolaa
- 1 rkl vaahterasiirappia
Kuorrutukseen
- 150 g tummaa suklaata
Valmistus
- Jauha kaurahiutaleet teholeikkurissa jauhoksi. Poista taateleista kivet ja paloittele ne joukkoon ja soseuta. Siirrä sivuun.
- Jauha teholeikkurissa seuraavaksi mantelit ja pähkinät. Lisää maapähkinävoi, kaurahiutale-taateliseos, suola ja vaahterasiirappi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Ota taikinasta palloja ja paina käsien välissä kekseiksi esimerkiksi muovisen leikkuulaudan päälle. Laita pakkaseen 30 minuutiksi.
- Paloittele suklaa lämmönkestävään kulhoon ja sulata vesihauteessa kattilan päällä. Dippaa keksit nopeasti suklaaseen ja laita vielä pakkaseen hetkeksi tai siirrä jääkaappiin. Lämmin suklaa jähmettyy kylmien keksien päälle nopeasti.
Lähde: Ruokala / IS