Stroganoff saa ihanan maun kantarelleista.
Harri Syrjäsen seuraajat toivoivat kantarellireseptejä ja huippukokki päätti toteuttaa ihmisten toiveet.
– Eilen kyselin, et minkä potin haluutte julkaistavan ja kantarelliä toivottiin paljon. Pannaan siis naudanpaisti kantarelli stroga kehiin, Harri kirjoitti.
Naudan paisti sopii hyvin stroganoffiin, sillä lihasta tulee mureaa, kun sen suikaloi tarpeeksi ohueksi. Lisäksi paistit ovat usein myös tarjouksessa.

”Mettään kyykkimään”
Huippukokki kannustaa seuraajiaan lähtemään sienimetsään, sillä kyseessä on varsin mieluisa harrastus.
– Jos kantarelleja ei vielä oo nii nyt perse pystyyn ja mettään kyykkimään, on kivaa puuhaa.
Harrin mukaan sienitilanne ei ole hänen alueellaan ollut kovin hyvä.
– Mikä on muuten teillä päin ollu sienien tilanne? Mun hoodeilla vähän nihkeesti ollu.
Harrin naudanpaisti-kantarelli stroganoff
- 300 g naudan sisäpaistia
- 300 g pastaa
- 3 dl kantarelleja
- 2 kesäsipulia / 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 tl dijon-sinappia
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 10 dl mietoa lihalientä
- pikku nippu persiljaa
- suolaa, mustapippuria
- ½ dl öljyä
Valmistusohjeet
- Suikaloi naudan sisäpaisti. Silppua sipuli ja valkosipuli. Hakkaa persilja silpuksi.
- Lisää kuumaan pannuun öljyä. Paista sisäpaistiin hyvä väri ja lisää valkosipulit ja paprikajauhe. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää kantarellit ja sipulit. Freesaa hetki. Kaada lihaliemi ja turkkilainen jogurtti sekä dijon-sinappi.
- Kiehauta ja lisää pasta. Keittele hiljaa hymyillen 15 min kunnes pasta on kypsää.
- Nosta annos lautaselle ja koristele persiljalla.