Ruokakirjailija ja tv-kokki Harri Syrjänen näytti seuraajilleen miten herkullinen pepperonilasagne valmistetaan.

Lasagne on italialainen klassikko, josta on olemassa lukuisia erilaisia versioita. Harrin versiossa valkokastike on korvattu creme fraichella, minkä ansiosta ateria valmistuu vaivattomammin.

– Tässä sulle lasse, joka ei valkokastiketta kaipaa. Mitään ei tarvii paistella tai keitellä, vaan vuoka menee suoraan uuniin. Tästä tuli ihan huippu, vähän niinku maailaman paras pepperoni pizza, mut sit tää onki lasagne, Harri kertoo Instagramissa.

Harri teki lasagnen melko pieneen vuokaan, mutta luottaa siihen, että ihmiset osaavat itse mitoittaa raaka-aineiden määrät oikein.

Pieni huomio – mun vuoka oli aika snadi 25×17 cm, et jos käytät normikokosta lassevuokaa, lisää raaka-aineita, kyl sä osaat, Harri kannustaa.

Pepperoni lasse

  • 100 g pepperoni
  • 7 lasagnelevyä
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 palloa mozzarella
  • 1,5 tlk tomaattimurska
  • 300 g creme fraiche
  • 150 g mozzarellaraaste
  • nippu basilikaa
  • suolaa, mustapippuria

Valmistus

  1. Silppua valkosipuli. Leikkaa mozzarella siivuiksi. Voitele vuoka (n. 25x17cm) öljyllä. Lasagneen tulee kolme kerrosta.
  2. Eka kerros: Tomaattimurska, creme fraiche, pepperoni, mozzarellaviipaleet, valkosipulia ja basilikaa sekä suolaa ja pippuria sekä päälle lasagnelevyt.
  3. Tee vielä kaksi kerrosta lisää.
  4. Viimeisten lasagnelevyjen päälle levitä mozzarellaraaste ja pepperonisiivuuja.
  5. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40 min.

Nauti ja ota Harrin tili seurantaan!