Kesähelteillä keho kaipaa jotain kevyttä, mutta makua ei silti haluta unohtaa. Juuri siksi Harri Syrjäsen uusin resepti toimii erityisen hyvin.
Paahtaminen nostaa maut uudelle tasolle, ja kun kattilan saa tulille, syntyy nopeasti herkullinen annos.
– Nyt rupee kukkakaali nousemaan maasta ja se on parhaimmillaan. Ensi sadon kukkakaalissa kun puuttuu kitkeryys kokonaan. Pelkkää puhdasta makua, Harri kirjoittaa Instagramissa.
Paahdettu kukkakaalisosekeitto
- 1 kg kukkakaalia
- 1 sipuli
- 2 valkosipulia
- 1 dl valkoviiniä
- 2 dl kermaa
- 7 dl kasvislientä
- 30 g voita
- suolaa, valkopippuri
Valmistusohjeet
- Halkaise kukkakaali, poista kanta ja leikkaa pieneksi.
- Naputa sipuli puolirenkaiksi. Kuori ja pilko valkosipuli.
- Lisää voi kuumaan pannuun ja heitä perään kukkakaali, sipuli ja valkosipuli. Paahda pannulla hyvä väri.
- Lisää valkoviini ja anna kiehua pari minuuttia. Kaada sekaan kasvisliemi ja kerma. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Keitä noin 20 min kunnes kukkakaali on kypsää. Soseuta sauvasekoittimella tai blenderissä samettiseksi.
- Koristele keitto halutessasi ruohosipulilla.
Nauti!
Jaa resepti tutuillesi!