Joulunkinkun paistamiseen ei ole yhtä oikeaa menetelmää, mutta tietyt vaiheet yhdistävät paistajia.

Harri Syrjäsen mukaan joulukinkku täytyy tehdä ruiskuoreen. Perinteinen valmistustapa on kulkenut huippukokin suvussa ikuisuuden, eikä hän aio katkaista perinnettä. Kokin mukaan ruiskuoressa paistuneesta kinkusta tulee täydellisen mehukas.

Harrin mukaan kinkun kuuluu olla potkallinen.

Harri Syrjäsen joulukinkku

Ainekset

  • 1 kpl 7-10 kg kinkku
  • 1,5kg ruisjauhoja
  • 1L vettä
  • 1/2 dl öljyä

Valmistusohje

  1. Ota kinkku lämpenemään pari tuntia ennen paistoa. Huomioi, että kinkun tulee olla tässä vaiheessa jo asianomaisesti sulatettu, jos kyseessä on pakastekinkku.
  2. Sekoita kulhossa jauhot, vesi ja öljy, vaivaa ne taikinaksi.
  3. Kauli taikina noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Rullaa taikina kaulimen ympärille ja peittele kinkku hyvin märillä käsillä muotoillen. (Harri vinkkaa katsomaan tämän vaiheen videolta)J
  4. Paista 110 asteisessa uunissa, kunnes digitaalinen sisälämpömittari näyttää 82 astetta. Harrin mukaan kinkun paisto kesti noin 9 tuntia.
  5. Poista kinkun verkko ja nahka, lisää pintaan sinappia, korppujauhoja ja tee ristiviillot pintaan. Paista grillivastuksen kanssa uunissa noin 5-10 minuuttia. Lisää pinnalle appelsiininkuortaVerkko ja nahka veks, sinappia, korppujauhoja pintaan, sitten risti viillot ja 5-10 min. uuniin grillivastuksen alle. Appelsiinin kuorta, granaattiomenan siemeniä ja persiljaa pintaan ja homma on valmis.

Miten sinä olet paistanut kinkun? Jaa juttu ja kommentoi Facebookissa.

LUE MYÖS: Mummoni lorautti tätä kastiketta riisipuuron päälle – halusin reseptin heti (Marjastaja.fi)