Valmista kesän raikkain salaatti Harri Syrjäsen tyyliin – valokeilassa ovat mansikka ja vuohenjuusto.

Kun kotimaiset mansikat ovat makeimmillaan, kannattaa ne hyödyntää myös suolaisissa ruoissa. Huippukokki Harri Syrjäsen mansikka-vuohenjuustosalaatti yhdistää hedelmäisen raikkauden ja täyteläisen juuston samalle lautaselle tavalla, joka hurmaa heti ensimmäisellä haarukallisella.

Tässä salaatissa yksinkertaiset raaka-aineet saavat loistaa, ja lopputuloksena on täydellinen alkuruoka tai kesälounas – helppo valmistaa, mutta silti näyttävä ja maukas.

Ainekset

  • 2 tomaattia
  • 10 kpl mansikoita
  • 1 sipuli
  • nyrkki rucolaa
  • 1 kpl sydänsalaattia
  • 200 g vuohenjuustoa
  • 2 rkl suolattuja pähkinöitä
  • 1dl oliiviöljyä
  • 2–3 rkl balsamicoa
  • suolaa
  • Mustapippuria

Valmistusohje

  1. Kuutioit tomaatit. Leikkaa sipuli renkaiksi. Revi salaatinlehdet pieneksi.
  2. Puolita mansikat. Viipaloi vuohenjuusto kiekoiksi.
  3. Laita kuumalle pannulle leivinpaperia ja paista vuohenjuustoon hyvä väri molemmille puolille.
  4. Sekoita salaatinkastiketta varten oliiviöljy ja balsamico ja mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Kokoa salaatti aineksista ja pirskota kastike päälle.

Jaa resepti tutuillesi!

LUE MYÖS: Säilyketölkin saa auki pelkän lusikan avulla – Jokaisen retkeilijän kannattaa opetella tämä (Marjastaja.fi)