Valmista kesän raikkain salaatti Harri Syrjäsen tyyliin – valokeilassa ovat mansikka ja vuohenjuusto.
Kun kotimaiset mansikat ovat makeimmillaan, kannattaa ne hyödyntää myös suolaisissa ruoissa. Huippukokki Harri Syrjäsen mansikka-vuohenjuustosalaatti yhdistää hedelmäisen raikkauden ja täyteläisen juuston samalle lautaselle tavalla, joka hurmaa heti ensimmäisellä haarukallisella.
Tässä salaatissa yksinkertaiset raaka-aineet saavat loistaa, ja lopputuloksena on täydellinen alkuruoka tai kesälounas – helppo valmistaa, mutta silti näyttävä ja maukas.
Ainekset
- 2 tomaattia
- 10 kpl mansikoita
- 1 sipuli
- nyrkki rucolaa
- 1 kpl sydänsalaattia
- 200 g vuohenjuustoa
- 2 rkl suolattuja pähkinöitä
- 1dl oliiviöljyä
- 2–3 rkl balsamicoa
- suolaa
- Mustapippuria
Valmistusohje
- Kuutioit tomaatit. Leikkaa sipuli renkaiksi. Revi salaatinlehdet pieneksi.
- Puolita mansikat. Viipaloi vuohenjuusto kiekoiksi.
- Laita kuumalle pannulle leivinpaperia ja paista vuohenjuustoon hyvä väri molemmille puolille.
- Sekoita salaatinkastiketta varten oliiviöljy ja balsamico ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Kokoa salaatti aineksista ja pirskota kastike päälle.
Jaa resepti tutuillesi!