Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta sopii täydellisesti syksyyn ja se valmistuu vain yhdessä kasarissa.

Kantarellien sesonki alkaa pikku hiljaa olla loppupuolella, mutta luonnon omia kultahippuja löytää edelleen metsistä. Samaan aikaan metsästä voi bongata esimerkiksi myös herkkutatteja ja sikurirouskuja.

Katso alta miten valmistat Harri Syrjäsen syntisen herkullisen kantarelli-pekonipastan.

Ainekset

  • 0,5 l kantarelleja
  • 150 g pekonia
  • 300 g pastaa
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • 7 dl sienilientä fondista
  • 100 g kantarellituorejuustoa
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl silputtua ruohosipulia
  • 50 g raastettua parmesania
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta valmistuu näin:

  1. Leikkaa pekoni paloiksi. Pilko sipuli ja valkosipuli. Tarvittaessa revi kantarellit pienemmiksi.
  2. Paista pekoni rapeaksi kasarissa. Tässä menee hetki.
  3. Laita sienet sekaan ja paista hyvä väri.
  4. Lisää sipuli ja valkosipuli. Paista hetki ja lisää valkoviini. Lisää sieniliemi ja kiehauta. Lisää pasta, tuorejuusto sekä kerma ja keittele hiljaa hymyillen  noin 13–15 minuuttia.
  5. Lisää parmesani ja ruohosipuli.
  6. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lähde: Makuja