
Mustaherukat ja raparperi ovat molemmat suomalaisen kesän makuja. Ruokakirjailija ja huippukokki Harri Syrjäsen jälkiruoassa nämä maut yhdistyvät keskenään.
Mustaherukasta valmistetaan lempeää mustaherukkavaahtoa, jonka kruunaa kirpsakka raparperihilloke sekä suklaa.
– Kesä vaatii helppoja ja raikkaita jälkkäreitä. Tää on sitä kaikkea. Alkukesän raparperi ja Juustoportti pehmeä turkkilainen jogurtti Mustaherukan maussa on täydellinen yhdistelmä! Rapeutta saadaan suklaakeksistä. Eli mustaherukka, raparperi ja suklaa. Ei voi mennä pielee, Harri kertoo Instagramissa.
Mustaherukkavaahto ja raparperihilloke (4 annosta)
- 2 kpl Juustoportti pehmeä turkkilainen jogurtti Mustaherukka (a´150g)
- 200 g raparperia
- 2 rkl hillosokeria
- 2 rkl vettä
- 1,5 dl Juustoportti kuohukermaa
- 4 suklaakeksiä
Valmistusohjeet:
- Aloita valmistus keittämällä raparperihilloke. Leikkaa raparperi parin sentin pätkiksi. Laita kattilaan raparperi, vesi ja hillosokeri. Kiehauta ylös ja anna hautua 10 min miedolla lämmöllä hiljaa hymyillen. Jäähdytä hilloke.
- Valmista jogurttivaahto raparperihillokkeen jäähtyessä. Vatkaa ensin kuohukerma vaahdoksi. Lisää sekaan Juustoportti pehmeä turkkilainen jogurtti Mustaherukka ja sekoita niin että jugurtti jää raidoiksi vaahtoon.
- Murskaa lasien pohjalle yksi keksi per lasi. Jaa raparperihilloke laseihin. Nosta raparperihillokkeen päälle 2-3 rkl jogurttivaahtoa. Koristele mintunlehdillä. Voit nauttia heti tai säilyttää kylmässä ja tarjoilla myöhemmin.
Katso Harrin ohjeet videolta:
Nam! Jaa Harrin resepti ystävillesi tai kokeile sitä itse.