Kokeile tavallisen lohikeiton sijasta huippukokin curry-lohikeittoa.

Harri Syrjäsen itämainen lohikeitto valmistuu kätevästi yhdellä pannulla ja se on ladattu täyteen herkullisia makuja.

”Onneksi jäi yks annos vielä jääkaappiin”

– Kävin pohjoisessa kalastamassa lohta ja inspiroiduin. Tässä on luonnetta ja makua, todella maukas setti. Edelleen kun näin helpolla saa näin hyvää safkaa ei voi olla tekemättä. Onneks mulla jäi eilisestä yks annos vielä jääkaappiin, Harri kertoo Instagramissa.

Lohi red curry soup

  • 350 g lohta
  • 50 g riisinuudelia
  • 150 g Shimeji sieniä
  • 1 suippopaprika
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • 1 paksoi
  • 50 g pinaattia
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 8 dl hummerilientä
  • 2 dl kookoskermaa
  • ½ lime
  • pikku nippu korianteria
  • 0,5 dl ruokaöljyä

Valmistusohjeet:

  1. Leikkaa sienistä kanta pois. Leikkaa paprika renkaiksi. Pilko paksoi. Kuutioi lohi.
  2. Lisää öljyä kuumaan pottiin ja heitä sienet perään. Freesaa muutama minuutti, lisää paprikat ja jatka freesausta pari minuuttia.
  3. Kaada sekaan liemi, punainen currytahna, kookoskerma, kalaliemi, ruokosokeri ja kiehauta ylös.
  4. Lisää riisinuudelit, mausta suolalla. Lisää paksoi, pinaatti, lohi ja purista sekaan limen mehu.
  5. Sekoita ankarasti ja kypsennä 4 min nypi sekaan korianteri ja nauti matkasta.