Graavilohi on monelle yksi joulupöydän kulmakivistä.
Ruokakirjailija ja huippukokki Harri Syrjänen vinkkasi muutamia vuosia sitten reseptin, joka keräsi paljon kiitosta. Hänen mukaansa graavilohi on joulupöydän kuningas minkä vuoksi reseptiä on tullut hiottua jo vuosien ajan.
”Rakastan jouluna kalaruokia”
– Mä rakastan jouluna kalaruokia. Mun joulupöydän kuningas on tietenkin graavilohi. Tätäkin on tullut treenattua pidemmän aikaa, että löyty sopiva balanssi. Tämän huikean tuotekehittelyn tulos on nyt tässä, täydellinen lohi, Syrjänen hehkutti aikanaan.
Jos suolaat kalan viimeistään sunnuntaina 22.12, niin se ehtii valmistua jouluksi.
Harrin mukaan 48 tunnin ajan graavautuva lohi ”on paras graavi, minkä oot ikinä tehnyt.”
Katso valmistusohjeet videolta.
Ps. kalan voi suolata myös aiemmin, siivuttaa annoksiksi ja pakastaa, jolloin jouluna ei tarvitse lähteä täydelle kalatiskille. Jo kerran pakastettua kalaa ei kuitenkaan tule pakastaa uudestaan.













