
Perunasalaattia kuluu runsaasti vappuna niin brunsseilla kuin piknikeilläkin.
Julkkiskokki ja ruokakirjailija Harri Syrjänen jakoi seuraajilleen oman perunasalaattireseptinsä. Perunasalaatissa on runsaasti eri aineksia ja mausteita, joita ei perinteisimmissä versioissa nähdä – tästä syystä sitä voikin kutsua deluxe pottusaldeksi.
– Mikä on sun suosikki/perinne vappuruoka jota on pakko saada? Mulla se on tää salde, Harri paljastaa seuraajilleen.
Deluxe pottusalde
- 500 g varhaisperunoita
- 1 pkt pekonia
- nippu parsaa
- 2 suippopaprikaa
- 1 avocado
- 2 rkl kapriksia
- 1 punainen chili
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 nippu kevät sipulia
- 1/2 ruukku basilikaa
- 1/3 ruukku timjamia
- 2 dl ranskan kermaa
- 2 dl majoneesiä
- 2 tl dijonsinappia sileä tai karkea
- Suolaa, mustapippuria
Valmistusohjeet
- Keitä varhaisperunat ja parsat kypsäksi ja paista pekoni. Anna jäähtyä kylmäksi.
- Leikkaa jäähtyneet perunat neljään osaan. Leikkaa avocado kuutioiksi. Leikkaa kevätsipuli, paprika ja chili renkaiksi. Silppua valkosipulit. Pilko parsat ja pekoni 1,5-2cm pätkiin ja silppua timjami sekä basilika.
- Kaada kaikki ainekset isoon kulhoon, lisää ranskan kerma ja majoneesi, sekä dijon ja sekoita hyvin.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lähde: Harri Syrjäsen Instagram