Perunasalaattia kuluu runsaasti vappuna niin brunsseilla kuin piknikeilläkin.

Julkkiskokki ja ruokakirjailija Harri Syrjänen jakoi seuraajilleen oman perunasalaattireseptinsä. Perunasalaatissa on runsaasti eri aineksia ja mausteita, joita ei perinteisimmissä versioissa nähdä – tästä syystä sitä voikin kutsua deluxe pottusaldeksi.

– Mikä on sun suosikki/perinne vappuruoka jota on pakko saada? Mulla se on tää salde, Harri paljastaa seuraajilleen.

Deluxe pottusalde

  • 500 g varhaisperunoita
  • 1 pkt pekonia
  • nippu parsaa
  • 2 suippopaprikaa
  • 1 avocado
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 punainen chili
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu kevät sipulia
  • 1/2 ruukku basilikaa
  • 1/3 ruukku timjamia
  • 2 dl ranskan kermaa
  • 2 dl majoneesiä
  • 2 tl dijonsinappia sileä tai karkea
  • Suolaa, mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Keitä varhaisperunat ja parsat kypsäksi ja paista pekoni. Anna jäähtyä kylmäksi.
  2. Leikkaa jäähtyneet perunat neljään osaan. Leikkaa avocado kuutioiksi. Leikkaa kevätsipuli, paprika ja chili renkaiksi. Silppua valkosipulit. Pilko parsat ja pekoni 1,5-2cm pätkiin ja silppua timjami sekä basilika.
  3. Kaada kaikki ainekset isoon kulhoon, lisää ranskan kerma ja majoneesi, sekä dijon ja sekoita hyvin.
  4. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Lähde: Harri Syrjäsen Instagram