Harri Syrjäsen perunasalaatti sisältää runsaan määrän herkullisia raaka-aineita.

Monien suomalaisten uusi vuosi vaihtui perunasalaatin ja nakkien saattelemana. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että perunasalaattia ja nakkeja voisi seuraavan kerran nautiskella vasta vappuna, juhannuksena tai jouluna. Herkullinen perunasalaatti on nimittäin myös loistavaa arkiruokaa.

Harri Syrjäsen perunasalaatti on helposti tuunattavissa omien makutottumusten mukaiseksi ja arkena siitä voi halutessaan jättää kalliimpia raaka-aineita, kuten avokadon ja parsan pois.

– Mikä on sun suosikki/perinne uudenvuoden safka, jota on pakko saada? Mulla se on tää salde, Harri kirjoitti Instagramissa.

Harri Syrjäsen Deluxe pottusalde

  • 500 g perunoita
  • 1 pkt pekonia
  • nippu parsaa
  • 2 suippopaprikaa
  • 1 avocado
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 punainen chili
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu kevät sipulia
  • 1/2 ruukku basilikaa
  • 1/3 ruukku timjamia
  • 2 dl ranskan kermaa
  • 2 dl majoneesiä
  • 2tl dijonsinappia sileä tai karkea
  • Suolaa, mustapippuria

Valmistus

  1. Keitä perunat ja parsat kypsäksi ja paista pekoni. Anna jäähtyä kylmäksi.
  2. Leikkaa jäähtyneet perunat neljään osaan. Leikkaa avocado kuutioiksi. Leikkaa kevätsipuli, paprika ja chili renkaiksi. Silppua valkosipulit.
  3. Pilko parsat ja pekoni 1,5-2cm pätkiin ja silppua timjami sekä basilika.
  4. Kaada kaikki ainekset isoon kulhoon, lisää ranskan kerma ja majoneesi, sekä dijon ja sekoita hyvin.
  5. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Jaa herkullinen resepti, jos pidät perunasalaatista.