Yksinkertaiset, mutta laadukkaat aineet ovat huippukokin reseptin keskiössä.

Sipuli on oikein valmistettuna mahtava raaka-aine – erityisesti, kun se karamellisoidaan paistinpannulla.

– Sipuli saa miehen itkemään Karamelisoitu sipuli OnePot saa taas kaikki itkemään mutta onnesta, Harri kirjoittaa ja jatkaa:

Yksinkertaisista raaka-aineista syntyy täydellinen maku.

– Simppelit raaka-aineet, edullinen hinta ja täydellinen maku. Tää on niin kova.

onion gastronomy knife cutting wood food ingredient 1621614 pxhere.com scaled
Kuva: pxhere.com

Harri Syrjäsen karamellisoitu sipuli potti

  • 300 g pastaa
  • 3 sipulia
  • 100 g gruyére juustoa
  • 40 g voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 9 dl mietoa kasvislientä
  • 2 dl kermaa
  • pikku nippu lehtipersiljaa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa sipulit puolirenkaiksi. Raasta juusto. Silppua lehtipersilja.
  2. Lisää kuumaan pannuun voi ja anna hieman ruskistua. Lisää sipulit ja kuullota miedolla lämmöllä sipuleita 15-20 min kunnes sipuli oli karamellisoitunut.
  3. Lisää valkoviini, kiehuta ja lisää kasvisliemi sekä kerma.
  4. Kiehauta ja lisää pasta.
  5. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Keittele hiljaa hymyillen 15 min ja lisää juustoraaste sekä lehtipersijalla.

Katso valmistusohjeet alapuolelta.

Jaa resepti ystävillesi!

LUE MYÖS: Pakasta mustikka tämän marjan kanssa – saat vielä enemmän vitamiinia ja kuitua (Marjastaja.fi)