Ruokakirjailija ja julkkiskokki Harri Syrjänen jakoi herkkureseptin, josta myös lapset pitävät.

Samin rinkeli sämpylät säilyy pitkään hyvinä ja pehmeinä, mutta mulla ne ei todellakaan kestä pitkään. Hyvä rakenne, sopivasti sitkee ja joukkoon raastettu porkkana tekee tästä erityisen.

Rinkelit maistuivat lapsille ja ruokakirjailija muistutti samalla, että kokkailu perheen on hieno tapa viettää aikaa ja luoda yhteisiä muistoja.

Samalla lapset oppivat myös kokkaamaan ja pitämään uusista mauista.

– Meillä meni heti lasten rankingissa ykköseks. Muistakaa kokata perheen kanssa yhdessä, se luo muistoja tässä ja nyt.

Sämpylärinkelit pepperonilla, juustolla ja punasipulilla

  • 2 Samin Porkkana sämpylärinkeliä
  • 4 viipaletta Monterey Jack -juustoa
  • pepperonia (reilusti)
  • sinihomejuustoa
  • punasipulia

Valmistusohjeet

  1. Asettele juusto sämpylöille, lisää pepperonia reilusti päälle.
  2. Murustele sinihomejuustoa ja pudottele päälle punasipulit.
  3. Laita sämpylärinkelin kansi päälle.
  4. Paista 220 asteessa 5-8 min kunnes juusto on sulanut ja sämpylän pinta on rapea.

Katso valmistusohjeet videolta.

LUE MYÖS: Moni kaihtaa Harri Syrjäsen suosikkisientä: ”Aikalailla paras sieni mitä tiedän” (Marjastaja.fi)