Harri Syrjänen hehkuttaa uutta reseptiä – “toimii paremmin kuin avioliitto”

Julkkiskokki ja ruokakirjailija Harri Syrjänen jakoi sosiaalisessa mediassa reseptivinkin, jota hän kuvailee “supernopeaksi ja täydellisen chilisen pehmeän kookoksen pyhäksi liitoksi”.

Syrjäsen mukaan makuyhdistelmä toimii paremmin kuin avioliitto keskimäärin – tai saattaa jopa pelastaa sen.

Harrin green thai curry-possu

Ainekset

  • 300 g riisinuudelia
  • 300 g possun sisäfilee
  • 1 paksoi
  • 150 g tummia herkkusieniä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 100 g sokeriherneitä
  • 1/2 lime
  • 3 kevätsipulin vartta
  • 10 dl lihalientä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 rkl vihreä currytahna
  • 1 rkl ruokosokeri
  • 0,5 dl öljyä
  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Pilko paksoi. Leikkaa possun sisäfilee ohuiksi siivuiksi. Poista sienistä kanta ja siivuta. Kuori valkosipuli ja pilko. Leikkaa sokeriherneistä päät pois ja puolita. Leikkaa limestä lohkoja. Naputa kevätsipuli pieneksi.
  2. Lisää kuumaan pannuun öljy ja aseta pannuun possu ja herkkusienet. Ruskista ja mausta suolalla.
  3. Kaada joukkoon lihaliemi ja kookosmaito. Raapaise sekaan vihreä currytahna, ruokosokeri, sokeriherneet, valkosipuli ja nuudelit.
  4. Keitä 4 minuuttia ja lisää paksoi, kevätsipuli ja limelohkot.
  5. Sekoita huolella ja anna kiehua vielä 3-4 minuutti kunnes nuudeli on kypsää.

Voit katsoa valmistusohjeet Harrin videolta.

LUE MYÖS: Kotitekoinen mauste, joka saa melkeinpä kaikki ruoat maistumaan herkullisemmalta (Marjastaja.fi)