Huippukokki Harri Syrjäsen kesäkurpitsapasta valmistetaan yhdellä pannulla.
Kesäkurpitsa on nyt superhalpaa ja hyvää – nyt sitä kannattaakin hyödyntää. Kotimaista kesäkurpitsaa voi saada paikoittain jopa alle euron kilolta.
Valitse kaupasta pieniä kesäkurpitsoita, sillä ne ovat napakampia ja paremman makuisia.
– Tätä pöytään ja jokainen sulaa, Harri kertoo.
Ainekset
- 2 pientä kesäkurpitsaa
- 300 g pastaa
- 1 mieto chili
- 1 sitruuna
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- kourallinen mintunlehtiä
- 2 dl kermaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 9 dl kasvislientä
- 1 dl raastettua parmesania
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Leikkaa punasipuli ¼ renkaiksi. Pilko chili ja valkosipuli.
- Leikkaa yksi kesäkurpitsa lohkoiksi. Raasta toinen kesäkurpitsa ja purista käsin ylimääräinen neste pois. Revi mintunlehdet, jotta eteeriset öljyt tulevat esiin.
- Laita kasariin puolet oliiviöljystä ja lisää punasipuli, kesäkurpitsalohkot ja chili. Kuullota muutama minuutti ja ota lautaselle sivuun.
- Lisää kasariin loput oliiviöljystä sekä raastettu ja puristettu kesäkurpitsa ja valkosipuli. Freesaa miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes rakenne muuttuu kermaisen pehmeäksi.
- Lisää kasvisliemi ja kerma. Kiehauta ja lisää pasta. Keitä hiljaa hymyillen noin 12 minuuttia.
- Lisää joukkoon kesäkurpitsa, punasipuli ja chili. Raasta sitruunankuori ja purista mehut siitä. Raasta parmesania mukaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vielä mintunlehdet ja sekoita.
- Keitä vielä muutama minuutti, kunnes pasta on kypsää.
Katso alta video, jossa Harri valmistaa aterian.
Resepti: Harri Syrjänen / Instagram