Huippukokki Harri Syrjäsen kesäkurpitsapasta valmistetaan yhdellä pannulla.

Kesäkurpitsa on nyt superhalpaa ja hyvää – nyt sitä kannattaakin hyödyntää. Kotimaista kesäkurpitsaa voi saada paikoittain jopa alle euron kilolta.

Valitse kaupasta pieniä kesäkurpitsoita, sillä ne ovat napakampia ja paremman makuisia.

– Tätä pöytään ja jokainen sulaa, Harri kertoo.

Ainekset

  • 2 pientä kesäkurpitsaa
  • 300 g pastaa
  • 1 mieto chili
  • 1 sitruuna
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • kourallinen mintunlehtiä
  • 2 dl kermaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 9 dl kasvislientä
  • 1 dl raastettua parmesania
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

  1. Leikkaa punasipuli ¼ renkaiksi. Pilko chili ja valkosipuli.
  2. Leikkaa yksi kesäkurpitsa lohkoiksi. Raasta toinen kesäkurpitsa ja purista käsin ylimääräinen neste pois. Revi mintunlehdet, jotta eteeriset öljyt tulevat esiin.
  3. Laita kasariin puolet oliiviöljystä ja lisää punasipuli, kesäkurpitsalohkot ja chili. Kuullota muutama minuutti ja ota lautaselle sivuun.
  4. Lisää kasariin loput oliiviöljystä sekä raastettu ja puristettu kesäkurpitsa ja valkosipuli. Freesaa miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes rakenne muuttuu kermaisen pehmeäksi.
  5. Lisää kasvisliemi ja kerma. Kiehauta ja lisää pasta. Keitä hiljaa hymyillen noin 12 minuuttia.
  6. Lisää joukkoon kesäkurpitsa, punasipuli ja chili. Raasta sitruunankuori ja purista mehut siitä. Raasta parmesania mukaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää vielä mintunlehdet ja sekoita.
  7. Keitä vielä muutama minuutti, kunnes pasta on kypsää.

Katso alta video, jossa Harri valmistaa aterian.

Resepti: Harri Syrjänen / Instagram

LUE MYÖS: Loppukesän paras piirakka valmistuu mansikoista – kuorrutteessa herkullinen juju (Marjastaja.fi)