Toimittaja, tv-juontaja, bloggaaja ja ruokakirjailija Hanna Sumari kertoi Instagramissa miten hän valmistaa uunilohta.
Hanna jakoi viime vuoden (2024) marraskuussa reseptin, joka keräsi paljon kiitosta hänen seuraajiltaan. Ruokakirjailijan reseptiin tulee lohen lisäksi vain limeä ja parmesaania.
– Ikivanha resepti toimii ei vain vuodesta toiseen, vaan vuosikymmenestä toiseen, Sumari kertoo.

Ei lisättyä suolaa
Hannan resepti on todella helppo – lohifileeseen tehdään syviä viiltoja aina nahkaan asti ja viillot täytetään limen lohkoilla. Tämän jälkeen kalan päälle raastetaan kunnon määrä parmesaania. Suolaa ei siis Hannan mukaan tarvita.
– Ei suolaa, parmesaani riittää, hän toteaa.
Simppeleiden raaka-aineiden lisäksi myös valmistus hoituu helposti: esilämmitä uuni 225-asteeseen ja paista lohta noin 15 minuutin ajan.
Lähde: Instagram / Hanna Sumari












