Hanna Sumarin raparperipaistos sisältää kaikki täydellisen jälkiruoan elementit.

Kun puhutaan jälkiruokaklassikoista, niin raparperipiirakka & paistos on sieltä paikkansa ansainnut. Kirpsakka ja rapsakka raparperi sopii mainiosti jälkiruokiin, kun sen yhdistää vaikkapa makean marengin tai vaniljakastikkeen kanssa.

Hanna Sumarin reseptissä on kirpeyttä, sitkeyttä ja makeutta.

– Päältä rapeaa marenkia, reunoilta sitkeää, keskeltä kirpeää ja pohjasta makeaa! Rakastat tätä paistosta! Hanna hehkuttaa Instagramissa.

Pohja

  • 125 g vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 100 g fariinisokeria
  • 100 g voita

Täyte

  • 2 kanamunaa
  • 200 g valkoista sokeria
  • 1,5 rkl vehnäjauhoja tai gluteenitontajauhoseosta
  • hyppysellinen suolaa
  • 350 g raparperin paloja (n. 4 vartta)

Huomioitavaa

  • Uuni 175 °C
  • Vuoka 15cm x 25 cm
  • 16 palaa

Valmistusohjeet

  1. Vuoraa uunivuoka vuokaa suuremmalla leivinpaperiarkilla. Piiras on helppo nostaa vuoasta paperin avulla, kun se on kypsä.
  2. Sekoita yhteen kylmä voi, jauhot ja sokeri. Painele taikin avuokaan ja paista 175°C uunissa noin 15 min.
  3. Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa yhteen munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon jauhot ja suola. Lisää sitten vaahtoon 1-2-cm paloiksi pilkotut raparperin varret. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista paistosta vielä 40-45 minuuttia.
  4. Anna paistoksen jäähtyä ensin puolisen tuntia vuoassa ja nosta se sitten mieluiten ilman vuokaa jääkaappiin jäähtymään. Leikkaa paistos n. 5×5 cm paloiksi ja nauti!

Hannan kuvaamat valmistusohjeet löytyvät myös videolta:

Jaa resepti ystävillesi, jotka pitävät raparperipiirakasta.