
Hanna Sumarin raparperipaistos sisältää kaikki täydellisen jälkiruoan elementit.
Kun puhutaan jälkiruokaklassikoista, niin raparperipiirakka & paistos on sieltä paikkansa ansainnut. Kirpsakka ja rapsakka raparperi sopii mainiosti jälkiruokiin, kun sen yhdistää vaikkapa makean marengin tai vaniljakastikkeen kanssa.
Hanna Sumarin reseptissä on kirpeyttä, sitkeyttä ja makeutta.
– Päältä rapeaa marenkia, reunoilta sitkeää, keskeltä kirpeää ja pohjasta makeaa! Rakastat tätä paistosta! Hanna hehkuttaa Instagramissa.
Pohja
- 125 g vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
- 100 g fariinisokeria
- 100 g voita
Täyte
- 2 kanamunaa
- 200 g valkoista sokeria
- 1,5 rkl vehnäjauhoja tai gluteenitontajauhoseosta
- hyppysellinen suolaa
- 350 g raparperin paloja (n. 4 vartta)
Huomioitavaa
- Uuni 175 °C
- Vuoka 15cm x 25 cm
- 16 palaa
Valmistusohjeet
- Vuoraa uunivuoka vuokaa suuremmalla leivinpaperiarkilla. Piiras on helppo nostaa vuoasta paperin avulla, kun se on kypsä.
- Sekoita yhteen kylmä voi, jauhot ja sokeri. Painele taikin avuokaan ja paista 175°C uunissa noin 15 min.
- Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa yhteen munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon jauhot ja suola. Lisää sitten vaahtoon 1-2-cm paloiksi pilkotut raparperin varret. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista paistosta vielä 40-45 minuuttia.
- Anna paistoksen jäähtyä ensin puolisen tuntia vuoassa ja nosta se sitten mieluiten ilman vuokaa jääkaappiin jäähtymään. Leikkaa paistos n. 5×5 cm paloiksi ja nauti!
Hannan kuvaamat valmistusohjeet löytyvät myös videolta:
Jaa resepti ystävillesi, jotka pitävät raparperipiirakasta.