Kirjailija ja julkkiskokki Hanna Sumari julkaisi muutama vuosi sitten kantarellipiirakan reseptin omassa blogissaan.

Kantarellipiirakka toimii Hannan mukaan kaikilla sienillä, eikä kokin mukaan ole väliä ovatko sienet tuoreita vai pakkasesta.

– Sekä piirakan täytteessä että pohjassa on makua, kuten kunnon piiraassa tuleekin olla, Hanna kirjoittaa.

Saarenmaan naapurilta saatu resepti

– Sain tämän ohjeen aikanaan Saarenmaan naapuriltamme, kun olin ollut heillä illalla ja maistanut ehkä elämäni parasta sienipiirasta. Onneksi sain reseptin, sillä tämä on meidän perheen ykkössuosikki. Parempaaan en ole törmännyt missään, Hanna hehkuttaa reseptiä.

Hanna Sumarin kantarellipiirakka – paras resepti

Pohja

  • 100 g pehmeää voita
  • 100 g porkkanaraastetta
  • 1 dl jauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa

Täyte

  • 200 g kantarelleja
  • 3 pientä uuden sadon sipulia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 dl maitoa
  • 1 muna
  • 1 valkosipulin kynsi raastettuna
  • 2 dl juustoraastetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • ½ tl rosmariinia

Kantarellipiirakan valmistusohjeet

Tee taikina

  • Sekoita keskenään pehmeä voi ja porkkanaraaste. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Yhdistä seokset ja muodosta niistä taikina. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan. Paista 225° 10 min

Tee täyte

  • Paista silputtua sipulia ja sieniä öljyssä pannulla kunnes sienien neste on haihtunut ja sipulit ovat pehmenneet.
  • Yhdistä kulhossa täyteen muut aineet ja lisää lopuksi sienisipuli-seos. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 25 minuuttia
  • Maistuu sekä kylmänä että lämpimänä! Mums!

Resepti on poimittu osoitteesta: hannasumari.fi – löydät sivustolta myös muita herkullisia reseptejä ja ruoanlaittovinkkejä!