Delish.com -sivuston ruokatoimittaja Brooke Caison on tunnettu siitä, että hän heittäytyy täysillä Halloween-jälkiruokien maailmaan – hänen luomuksensa ovat usein saaneet aikaan sekä hämmästystä että ihastusta.
Caisonin mukaan ”miksi tyytyä puolivillaiseen, kun voi tehdä kaiken kunnolla?” Halloween on hänen mielestään yksi vuoden harvoista illoista, jolloin kannattaa ottaa kaikki irti koristelussa niin puvuissa, koristeissa kuin tarjottavissakin.
Caison kertoo, että jos tällainen herkullisen karmiva tunnelma vetoaa, nämä keksit ovat täydellinen lisä Halloweenin juhlapöytään. Valmistuksessa tarvitaan hieman vaivannäköä ja aikaa taikinan pakastamiseen, mutta lopputulos on sen arvoinen. Valmiit keksit toimivat näyttävänä, jopa hieman kammottavana katseenvangitsijana juhlapöydässä – eivätkä ne ole vain ulkonäön varassa: maku on pähkinäinen, pehmeä ja juuri sopivan makea.
Alta löydät Delish-ruokasivuston lukijoiden kommentteja:
– Nämä olivat herkullisia! Kaikki Halloween-juhlissamme rakastivat niitä ja ottivat niistä kuvia. Teen varmasti uudelleen viikonlopun juhliin!
– Vein nämä juhliin ja ne olivat täysi hitti. Näyttävät niin aidolta!
Mitä ovat noidan sormet -keksit?
Caisonin mukaan noidan sormi -keksi on juuri sitä, miltä se kuulostaakin: vihreäksi värjätty, muodoltaan sormen kaltainen voitaikinaleivos, jonka kärjessä on mantelista tehty “kynsi” ja veritipan näköinen punainen hillonokare. Lisämakua ja rakennetta tuovat hienonnetut pistaasipähkinät – ne toimivat myös yllättävän uskottavasti “noidan syylinä”.
Caison korostaa, että taikinan jäähdyttämistä ei pidä missään nimessä ohittaa. Kylmä taikina säilyttää muotonsa paremmin uunissa, koska voi sulaa hitaammin, mikä estää taikinan leviämisen. Lisäksi jäähdytetty taikina on helpompi muotoilla ja koristella.
Karmivat noidan sormi -keksit
Ainekset
- 145 g tomusokeria
- 230 g suolatonta voita, pehmeää
- 1 iso kananmuna
- 1 tl manteliaromia
- 1 tl aitoa vaniljauutetta
- 5–6 tippaa vihreää elintarvikeväriä
- 330 g vehnäjauhoja
- 1 tl hienoa merisuolaa
- 70 g hienonnettuja pistaasipähkinöitä (+ hieman koristeeksi)
- 85 g mantelilastuja
- 135 g (n. ½ dl) kirsikka-, mansikka- tai vadelmahilloa
Valmistusohjeet
- Vatkaa tomusokeri ja voi vaaleaksi ja kuohkeaksi yleiskoneella tai sähkövatkaimella noin 2 minuutin ajan. Lisää kananmuna ja jatka vatkaamista vielä minuutin verran, kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Lisää manteliaromi, vaniljauute ja elintarvikeväri, ja sekoita hyvin.
- Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja suola. Lisää jauhoseos voiseokseen ja vatkaa matalalla nopeudella. Kääntele joukkoon hienonnetut pistaasit. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi (tai enintään kahdeksi päiväksi).
- Vuoraa kaksi reunallista uunipeltiä leivinpaperilla. Ota neljäsosa taikinasta jääkaapista ja jaa 12–13 osaan (noin 1 rkl / 15 ml per pala). Pyörittele palat käsien välissä sormenmuotoisiksi tangoiksi, noin 7,5 cm pitkiksi ja 1,5 cm paksuiksi – hieman pikkusormea ohuemmiksi.
- Aseta tangot pellille ja paina jokaiseen “kynnen” paikalle mantelilastu. Nipistä taikinaa kevyesti mantelin alapuolelta ja puolivälistä sormea muodostaaksesi “nivelen”. Tee veitsellä muutama poikkiviilto nivelten kohdalle. Voit painaa taikinaan 1–2 pistaasipalaa ”syyläksi”. Toista sama lopulla taikinalla. Nosta pellit pakkaseen noin 30 minuutiksi.
- Kuumenna uuni 190 °C:seen (ylä- ja alalämpö). Paista keksejä 7–9 minuuttia, kunnes reunat ovat kiinteät ja pinta kuiva. Käännä pellit puolivälissä paistoa. Anna jäähtyä hetki.
- Nosta varovasti pois mantelilastut (“kynnet”). Lisää sormenpäähän pieni nokare hilloa ja paina manteli takaisin paikalleen niin, että hillo pursuaa hieman esiin. Levitä myös hieman hilloa jokaisen sormen alaosaan. Anna jäähtyä täysin ennen tarjoilua.
Resepti on saanut Delish.com -sivustolla arvosanaksi 4,9/5 tähteä.
Lähde: Delish.com













