Näin teet Halloweeniksi paprikoita, joihin perheen pienimmätkin ihastuvat.
Halloween on vuosi vuodelta suurempi juhla myös Suomessa ja siksi erilaisia koristeita ja herkkuja löytyy myös kaupoista.
Halloweenina on perinteisesti kaiverrettu kurpitsoja, mutta oletko tullut ajatelleeksi, että paprikat taipuvat samaan tarkoitukseen vallan mainiosti? Parasta
Ainekset
- 4 oranssia paprikaa
- neitsytoliiviöljyä
- kosher-suolaa
- tuoretta mustapippuria
- 1 sipuli, hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
- 2 tl chilijauhetta
- 450 g jauhelihaa
- 2,5 dl keitettyä valkoista riisiä
- 2,5 dl kanaliemi, jaettuna
- 1 tölkki (425 g) paahdettuja tomaatteja
- 2,5 dl raastettua Monterey Jack -juustoa, jaettuna
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Leikkaa jokaisen paprikan yläosa (säästä ne myöhempää käyttöä varten). Poista ja hävitä sisukset ja siemenet. Kaiverra kasvot jokaiseen paprikaan. Pirskota paprikoiden sisälle oliiviöljyä ja mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Aseta paprikat pystyasentoon suureen uunivuokaan paprikoiden yläosien kanssa.
- Kuumenna ruokalusikallinen oliiviöljyä paistinpannulla. Kuullota sipulit pehmeiksi, noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja paista noin 30 sekuntia. Lisää jauheliha ja paista, kunnes liha on ruskistunut ja kypsää. Ota pannu pois levyltä ja valuta ylimääräinen rasva pois.
- Palauta pannu takaisin levylle keskilämmölle. Mausta suolalla ja pippurilla, ja sekoita joukkoon chilijauhe. Lisää paahdetut tomaatit, reilu desi kanalientä, keitetty riisi ja 2 dl juustoa. Sekoita, kunnes ainekset ovat tasaisesti sekoittuneet.
- Lisää riisi- ja jauhelihaseos ontoksi kaiverrettuihin paprikoihin. Lisää päälle juustoa.
- Kaada loput reilu desi kanalientä vuokaan. Peitä foliolla ja paista noin 30 minuuttia. Poista folio ja paista vielä 10-15 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmeitä ja juusto sulanut.
Katso videolta miten hauskat Halloween-paprikat valmistetaan.