Perinteinen joululimppu saa uudenlaisen ilmeen, kun se leivotaan briossin tapaan.
Klassinen briossi on pinnalta rapea ja sisältä ihanan pehmeä. Kun maustat briossin joululimpun tapaan niin saat todella trendikkään, mutta samalla nostalgisen lopputuloksen.
Leivän valmistumiseen kuluu yhteensä noin puolitoista tuntia, mutta aktiivininen valmistusaika on vain 30 minuuttia. Valion kotisivuilla tämä leipä on saanut arvosteluksi 5/5 tähteä.

Joulubriossi
Ainekset
- 2½ dl Valio täysmaitoa
- 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
- 2 rkl sokeria
- 1½ tl suolaa
- 3 kananmunaa
- 8-9 dl vehnäjauhoja
- 150 g Valio voita
Mausteseos
- 1 tl fenkolinsiemeniä
- 1 tl anista
- ½ tl sormisuolaa
Voiteluun
- 1 kananmuna
- 4 rkl Valio kinuskikreemiä
- 1 rkl vettä
Valmistusohjeet
- Lämmitä maito 42-asteiseksi. Sekoita maitoon hiiva, sokeri, suola ja kananmunat. Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja vaivaa noin 10 minuuttia, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi joukkoon muutamassa erässä ja jatka vaivaamista vielä 10–15 minuuttia. Jätä taikina peitettynä kohoamaan tunniksi.
- Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle. Jaa taikina kymmeneen tasakokoiseen palaan. Pyörittele palat napakoiksi palloiksi jauhoja apuna käyttäen. Vuoraa kaksi leipävuokaa (tilavuus noin 1,5 l) leivinpaperilla. Asettele viisi taikinapalloa per vuoka. Anna briossien kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
- Valmista mausteseos. Jauha fenkolinsiemeniä ja anista halutessasi morttelissa. Sekoita joukkoon sormisuola.
- Voitele leivät kananmunalla. Paista leipiä 200 asteessa noin 15 minuuttia. Ota leivät uunista.
- Yhdistä kinuskikreemi ja vesi. Voitele leipien pinta kinuskikreemillä ja ripottele pintaan mausteseos. Jatka paistoa vielä 10 minuuttia.
Testaa reseptiä ennen joulua, jotta voit arvioida pääseekö se omaan joulupöytääsi.
Resepti: Valio.fi













