Piparigranola on joulun makuja täynnä oleva herkku.

Kaneli, inkivääri ja neilikka tekevät granolasta piparkakkumaisen pehmeän mausteisen, ja hunajan tai vaahterasiirapin sekä tumman siirapin yhdistelmä antaa sille täyteläisen, karamellimaisen maun.

Granola sopii erinomaisesti jogurtin, rahkan tai puuron päälle, ja pähkinät voi valita helposti omien mieltymysten tai kaapista löytyvien aineksien mukaan.

Tämä resepti on helppo tapa tuoda ripaus joulutunnelmaa aamiaiseen tai välipalaan.

Piparigranola

Ainekset

  • 4 dl pähkinöitä
  • 8 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 ½ tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ¾ tl jauhettua inkivääriä
  • ¼ tl jauhettua neilikkaa
  • ripaus suolaa
  • ¾ dl juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia
  • ½ dl (kookos)öljyä
  • 2 rkl tummaa siirappia

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  2. Jos käytät suuria pähkinöitä, rouhi vähän pienemmäksi. Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa.
  3. Mittaa kattilaan vaahterasiirappi, kookosöljy ja siirappi ja lämmitä, kunnes kookosöljy sulaa. Sekoita kuiviin aineksiin.
  4. Jaa seos tasaisesti kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Paahda pelti kerrallaan, noin 15 minuuttia, tarkkaile seosta, jotta se ei pala. Anna granolan jäähtyä pellillä ennen kuin säilöt sen ilmatiiviiseen rasiaan.

Jaa resepti ystävillesi!

Resepti: IS

LUE MYÖS: En keksi jouluisempaa lisuketta riisipuurolle – tätä tarjoillaan meillä varmasti (Marjastaja.fi)