Pikkujoulukausi lähestyy kovaa vauhtia ja jouluiset maut alkavat pikku hiljaa nousta jälleen pinnalle.

Tässä reseptissä joulun suosikkimaut, glögi ja pipari, yhdistyvät ihanaksi jälkkäriksi.

Glöginen valkosuklaa-juustokakku piparkakkupohjalla

6 annosta

Ainekset

Pohja:

  • 150 g piparkakkuja
  • 50 g voita

Täyte:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl vispikermaa
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 dl glögikeittoa (tai juotavaa glögiä, joka ei ole liian makeaa)

Kiille:

  • 4 dl glögikeittoa
  • 3 liivatelehteä

Valmistusohjeet

  1. Valmista pohja:
    Murskaa piparkakut hienoksi muruksi ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele seos pienen irtopohjavuoan (halkaisija noin 18–20 cm) pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin odottamaan.
  2. Tee täyte:
    • Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi.
    • Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa.
    • Sekoita kulhossa tuorejuusto ja sula valkosuklaa tasaiseksi. Lisää glögikeitto ja lopuksi varovasti kermavaahto.
    • Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin hyytymään noin 2–3 tunniksi.
  3. Valmista kiille:
    • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
    • Kuumenna pieni määrä glögiä kattilassa (noin 0,5 dl), mutta älä kiehauta.
    • Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan glögikeittoon.
    • Sekoita liivateseos loppuun glögiin ja anna jäähtyä hetki, kunnes se on kädenlämpöistä.
    • Kaada varovasti hyytyneen juustokakun päälle.
  4. Hyytyminen:
    Nosta kakku jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi, mielellään yön yli, jotta kiille jähmettyy kunnolla.

Vinkki: Koristele kakku ennen tarjoilua esimerkiksi piparkakkumurulla, valkosuklaalastuilla tai punaisilla marjoilla (puolukat, karpalot tai granaattiomena sopivat hyvin).

LUE MYÖS: Vanhanajan suosikkijälkkäri on entistä parempaa, kun sen valmistaa mustikasta (Marjastaja.fi)