Aiemman tortillaillan ylijäämät voi muuttaa nopeasti uudeksi herkuksi.

Jos avattu tortillalettupaketti jää puoliksi käyttämättä etkä halua pakastaa muutamaa lettua myöhemmäksi, hyödynnä ne valkosipulileipiin.

Muutamassa minuutissa valmistuvat letut paistuvat uunissa rapeiksi, ja lopputuloksena syntyy ihana lisuke, jota voi napostella myös sellaisenaan.

plant white food garlic produce vegetable 770485 pxhere.com
Kuva: pxhere.com

Valkosipulileipä tortillaletuista

Ainekset

  • 3 tortillalettua
  • n. 2 rkl voita
  • 1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • n. ½ dl silputtuja tuoreita yrttejä (voit hyvin käyttää myös kuivattuja. Niitä tarvitset noin 3 tl)
  • hieman chilihiutaleita, mustapippuria rouhittuna ja ripaus suolaa
  • hieman juustoraastetta

Valmistusohje

  1. Levitä tortillalätyt uunipellille. Saat yhdelle pellille mahtumaan 3 normaalikokoista kun leikkaat yhden kahteen osaan.
  2. Sulata voi ja lisää joukkoon valkosipuli, yrtit ja mausteet.
  3. Sivele voi-yrttiseosta tortillalättyjen päälle ja ripottele vielä hieman juustoraastetta.
  4. Paista 200*C uunissa noin 5-7 min. Riippuen siitä, kuinka rapeita ja paahtuneita leivistäsi haluat.
  5. Leikkaa hieman jäähtyneet leivät saksilla noin kuudeksi kolmion malliseksi palaksi.

Lähde: MTV

Tutustu kirjaan: Tinskun keittiössä – Helposti herkullista (Readme 2025)

LUE MYÖS: Ravitsemusterapeutti kehottaa tarkistamaan tämän ennen kuin ostat kaurahiutaleita (Marjastaja.fi)