Paras kokkikoulu -tiliä ylläpitävä turkulainen keittiömestari ja yrittäjä Jesse Söderlund laati joulukalenterin, jossa jokaisen luukun alta paljastuu resepti.

Keittiömestarin ensimmäisen luukun alta paljastui mielenkiintoinen yllätys.

Uunilohen päälle ripoteltu aurajuusto on jo monelle tuttu juttu. Sen sijaan pipari-aurajuustolohi on tulokas, jota moni ei taatusti ole vielä kokeillut. Hunajalla, aurajuustolla ja piparilla maustettu lohi on täyteläinen ja ihanan vivahteikas.

Jesse Söderlundin makeansuolainen jouluherkku on yllättävän helppo valmistaa.

Katso alta video, jossa Jesse esittelee ensimmäisen luukun reseptin.

Lohi valmistetaan perinteisen uunilohen tapaan ja kalan pintaan leikataan syvät viillot ristisuunnassa, jotta maut pääsevät imeytymään kauttaaltaan.

Testaa reseptiä ja jaa se ystävillesi!

ITSENÄISYYSPÄIVÄN HERKKU: Testasin Marjan särkikeittoa – jokainen vieraani halusi tämän reseptin itselleen (Kalajutut.fi)