Ruokatoimittaja ja martta Outi Mehto vinkkasi Ilta-Sanomissa miten mikropuurosta saa herkullisen.
Mikropuuro vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta monella lopputulos on kaikkea muuta kuin onnistunut – koostumus jää vetiseksi tai muuttuu sitkeäksi.
Oikea määrä hiutaleita ja nestettä
Avain on oikeassa suhteessa hiutaleiden ja nesteen välillä sekä riittävän pitkässä kypsennysajassa. Puuroa kannattaa myös sekoittaa kerran kesken kypsennyksen, jotta lämpö jakautuu tasaisesti ja lopputulos on kuohkea, ei klimppinen.
Outi sekoittaa puuronsa joukkoon lusikallisen soijajogurttia – se tekee rakenteesta samettisen ja lisää annokseen mukavasti proteiinia.
Katso resepti alapuolelta.
Maailman paras mikropuuro
Ainekset
- 1 dl pikakaurahiutaleita
- 2 ½ dl vettä
- ripaus eli noin ½ maustemitta suolaa
- 1 dl soijajogurttia
- ½ banaani
- 1 dl marjoja
- 30 g pähkinöitä
Valmistusohjeet
- Mittaa pikakaurahiutaleet ja vesi mielellään laakealle syvälle lautaselle.
- Laita lautanen mikroon ja kuumenna täydellä teholla 2 min. Sekoita puuroa ja kuumenna vielä 1 min.
- Lisää puuron joukkoon suola sekä ½ dl soijajogurttia. Sekoita hyvin.
- Lisää puuron päälle loput soijajogurtista, viipaloitu banaani, marjat ja pähkinöitä.
Jaa resepti ystävillesi!
Lähde: IS