Landleys kök -sivuston ruokatoimittaja Madeleine Landley rakastaa tuoksua, joka leviää keittiöön, kun lasagne paistuu uunissa.
Tässä reseptissä käytetään syksyn makuja eli kurpitsaa ja kantarelleja – yhdessä niistä syntyy taivaallisen makuinen herkku.
– Se on ihanaa, Landley lupaa.
Hyödynnä halloween-kurpitsa
Moni ostaa syksyllä kotiinsa ”halloween-kurpitsan”, joka kaiverretaan ja sisälle lisätään tuikku tai lyhty.
Kurpitsan sisällölle voi olla vaikea keksiä käyttötapoja, mutta ei hätää – noudata tätä reseptiä ja saat herkullisen aterian koko perheellesi.
Kurpitsa-kantarellilasagne
Täyte
- Suolaa ja pippuria
- 3 dl vettä
- 1 purkki murskattuja tomaatteja (400 g)
- 1 dl kapriksia
- 90 g lehtikaalia
- 400 g kurpitsaa, kuorittuna
- 1 suuri keltainen sipuli
- Voita
- 200 g tuoreita tai pakastettuja kantarelleja (jos pakastettuja niin 100g)
Crème fraiche -valkokastike
- 1 kananmuna
- 4 dl crème fraichea
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 5 dl maitoa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita
Lisäksi
- 1,5 dl raastettua parmesaania
- ½ pakettia lasagnelevyjä
Valmistusohje
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Puhdista kantarellit ja laita ne kuivaan paistinpannuun.
- Paista, kunnes neste on haihtunut, lisää sitten nokare voita. Ripauta hieman suolaa ja nosta kantarellit kulhoon.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi kurpitsa pieniksi paloiksi. Hienonna lehtikaali. Sulata nokare voita suuressa paistinpannussa ja lisää sipuli. Paista, kunnes se pehmenee, ja lisää sitten kurpitsa.
- Paista sekoittaen, kunnes kurpitsa on pehmeää, noin 10 minuuttia. Lisää lehtikaali ja paista muutama minuutti, kunnes se on pehmennyt ja muuttunut kirkkaan vihreäksi.
- Lisää kaprikset ja murskatut tomaatit. Huuhtele tomaattipurkki vedellä ja kaada vesi pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehua muutama minuutti.
- Kuumenna kattila keskilämmölle. Sulata voi ja ripottele joukkoon jauhot. Vatkaa seos tasaiseksi ja lisää maitoa vähitellen.
- Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 5 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes se on tasaista. Lisää valkosipulijauhe, suola ja pippuri. Sekoita joukkoon crème fraiche ja lopuksi muna. Nosta sivuun.
- Lusikoi puolet kasvisseoksesta vuokaan. Laita päälle lasagnelevyjä ja kaada päälle puolet kastikkeesta. Ripottele päälle kantarellit.
- Lisää uusi kerros lasagnelevyjä, loput kasvikset, taas lasagnelevyjä ja lopuksi valkoinen kastike päällimmäiseksi. Paista lasagnea uunin alatasolla 30 minuuttia.
- Peitä foliolla, jos pinta alkaa tummua liikaa. Ota lasagne uunista, ripottele päälle parmesaaniraastetta ja paista vielä 20 minuuttia, yhteensä noin 50 minuuttia.
Vinkki! Ei ole väliä, minkä kurpitsalajin valitset – spagetti-, halloween- ja myskikurpitsa sopivat kaikki hyvin. Käytä noin 20×30 senttimetrin uunivuokaa, niin ainekset mahtuvat hyvin.