Tämä Dubai-suklaasta inspiraatiota saanut mousse tarjoaa ylellisen ja täyteläisen version klassisesta suklaamoussesta.
Thekitchn -ruokasivuston toimittaja Dawn Perryn mukaan reseptissä yhdistyvät silkkinen suklaa ja rapea kataifi–pistaasiseos, joka luo syvän ja täyteläisen maku- sekä koostumuseron.
Suklaamousse valmistetaan suklaahipuista (tai rouhitusta suklaasta) ja vatkatusta kermasta, jotka luovat pehmeän ja hyvän pohjan. Dubai-suklaamousse on elegantti jälkiruoka illalliskutsuille, mutta sopii myös nautittavaksi yksin rauhassa.

Miksi tämä annos on niin hyvä?
Dawn Perryn mukaan on kaksi syytä, miksi Dubai-suklaamousse on niin hyvä jälkiruoka.
Jokainen lusikallinen on taikaa. Tämä jälkiruoka yhdistää klassisen suklaamoussen täyteläisyyden kataifin rapeaan, voiseen makuun. Pistaasi–tahinikerros lisää makeansuolaista syvyyttä ja luo vastustamattoman pähkinäisen viimeistelyn.
Ei munia, vähemmän vaivaa. Sulata, vatkaa ja kokoa – helppo jälkiruoka, jonka voi valmistaa etukäteen.
Dubai-suklaamousse
Ainekset
Kataifi-kerrokseen
- 30 g suolatonta voita
- 100 g kuivattua, hienoksi revittyä kataifia
- 45 g pistaasivoita tai pistaasikreemiä
- 35 g paahdettuja, suolattuja pistaaseja, karkeasti rouhittuna
- 15 g tahinia
- 1,5 g karkeaa suolaa
Mousseen ja viimeistelyyn
- 380 ml kuohukermaa (jaettuna ohjeen mukaan)
- 175 g maito- tai tummaa suklaata (suklaahippuina tai rouhittuna)
- 15 g paahdettuja, suolattuja pistaaseja, karkeasti rouhittuna
- Sormisuolaa tarjoiluun
Valmistusohjeet
- Sulata 30 g suolatonta voita isolla paistinpannulla keskilämmöllä.
- Lisää 100 g kuivattua, hienoksi revittyä kataifia ja paista seosta sekoitellen, kunnes se on kullanruskeaa ja rapeaa, noin 5–8 minuuttia. Siirrä seos keskikokoiseen kulhoon.
- Sekoita joukkoon välittömästi 45 g pistaasivoita tai pistaasikreemiä, 35 g karkeasti rouhittuja paahdettuja, suolattuja pistaaseja, 15 g tahinia ja 1,5 g karkeaa suolaa (noin 1/4 tl). Sekoita tasaiseksi ja jätä jäähtymään.
- Kuumenna 120 ml kuohukermaa mikronkestävässä kulhossa, kunnes se on kuumaa kosketettaessa (noin 1 minuutti).
- Lisää 175 g maitosuklaahippuja tai rouhittua suklaata. Anna seistä 5 minuuttia, jotta suklaa sulaa, ja vispaa sitten sileäksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi (noin 10 minuuttia).
- Vatkaa jäljellä oleva 260 ml kylmää kuohukermaa keskikokoisessa kulhossa, kunnes siihen muodostuu pehmeitä huippuja.
- Siirrä 180 ml vatkattua kermaa pieneen kulhoon ja säilytä jääkaapissa moussen viimeistelyä varten.
- Jatka lopun kerman vatkaamista, kunnes muodostuu jämäkät huiput.
- Kääntele vatkattu kerma jäähtyneen suklaaseoksen joukkoon kolmessa erässä isoa lastaa käyttäen.
- Jaa puolet suklaamoussesta kuuteen 180–240 ml jälkiruokakulhoon tai lasiin (noin 3 ruokalusikallista per annos).
- Säästä noin 4 rkl pistaasiseosta koristeluun ja jaa loput laseihin (noin 2 rkl kuhunkin).
- Lisää päälle loput suklaamoussesta. Peitä ja jäähdytä vähintään 1 tunti, mielellään 1–2 päivää.
- Ennen tarjoilua viimeistele säästetyllä kermavaahdolla, pistaasiseoksella, noin 2 rkl karkeasti rouhituilla pistaaseilla ja ripauksella sormisuolaa.
Lähde: Thekitchn.com













