Bataatti on makeahko ja muhkeamukulainen kasvi, joka muistuttaa monella tapaa perunaa. Se on ravintorikas ja sisältää runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita sekä kuituja, jotka auttavat pitämään kylläisyyden tunteen pitkään.

Bataatista syntyy helposti monenlaisia ruokia – perinteisen muusin ja ranskalaisten lisäksi siitä voi valmistaa maukkaita uuniruokia.

Tässä ohjeessa bataatti saa seurakseen kukkakaalia ja punaisia linssejä, ja ateria kypsyy mehukkaaksi uunissa.

Bataattivuoka

Ainekset

  • 600 g bataatteja
  • 300 g kukkakaalia
  • 1,5 dl punaisia linssejä
  • 1 iso keltasipuli
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 3 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 60 g juustoraastetta
  • chilihiutaleita, chilijauhetta tai hyppysellinen cayennepippuria

Valmistus

  1. Kuori bataatit ja leikkaa ne mandoliinilla tai veitsellä ohuiksi siivuiksi. Viipaloi myös sipuli. Pese kukkakaali ja leikkaa se pystysuunnassa ohuiksi lohkoiksi.
  2. Sekoita ruokakerma ja vesi kulhossa. Raasta joukkoon kasvisliemikuutio ja valkosipulinkynnet. Jos pidät tulisuudesta, lisää valitsemasi määrä chiliä tai cayennepippuria.
  3. Lado uunivuoan (noin 18 × 28 cm) pohjalle kerros bataattia, ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Lisää puolet linsseistä, kukkakaalista, sipulista ja juustosta. Toista kerrokset ja päätä bataattiviipaleisiin. Muista maustaa jokainen bataattikerros.
  4. Kaada päälle kerma-vesiseos. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Poista folio ja paista vielä 15 minuuttia. Anna vetäytyä ennen tarjoilua.

Lähde: IL

LUE MYÖS: Tätä mustikkajuomaa tehtiin aina ennen vanhaan – tarvitset vain kolme ainesta (Marjastaja.fi)