Raikkaan rouskuva kurkkusalaatti on loppukesän klassikko, joka tuo lautaselle tuoreen sadon maun.
Avomaankurkut, makea sipuli ja tillin aromi yhdistyvät miedosti kirpeään liemeen, joka vain paranee muutaman päivän tekeytyessään.
Tämä salaatti sopii täydellisesti niin hamppareiden, hodareiden kuin arkisten kotiruokienkin kaveriksi.
– Niin hyvää, eräs tuttuni totesi.
Kurkkusalaatti avomaankurkuista
Ainekset
- 1 kg avomaankurkkuja
- 2 keltasipulia (tai oman maun mukaan)
- 1 rkl suolaa
- 1 dl väkiviinaetikkaa (10 %)
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1 tl mustapippureita kokonaisina
- tilliä maun mukaan
Valmistus
- Pese kurkut huolellisesti ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi, esimerkiksi mandoliinilla. Kuori ja viipaloi sipulit.
- Sekoita kurkku- ja sipuliviipaleet suuressa kulhossa ja ripottele päälle suola. Anna seistä noin tunnin, jotta liika neste irtoaa. Kaada irronnut neste pois.
- Kiehauta kattilassa vesi, etikka ja sokeri. Lisää sinapinsiemenet ja mustapippurit. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Lado kurkut, sipulit ja tillisilppu puhtaisiin lasipurkkeihin. Kaada päälle jäähtynyt liemi niin, että kasvikset peittyvät kokonaan.
- Sulje kannet tiiviisti ja säilytä jääkaapissa. Maku tekeytyy parhaaksi parissa vuorokaudessa ja säilyy viileässä useita viikkoja.
Jaa resepti ystävillesi!