Kotitalouden lehtori Anu Heinaro näytti miten valmistat helpon kurpitsapiiraan.

Anu vieraili Huomenta Suomen lähetyksessä, jossa hän valmisti Halloween -teemaisen kurpitsapiiraan. Resepti on erityisen käytännöllinen juuri nyt, kun kurpitsat ovat sesongissa ja moni ehkä miettii mitä kaiverretun kurpitsan sisällöllä oikein tekisi.

Katso alta ohjeet ja ainekset Anu Heinaron kurpitsapiiraan valmistukseen.

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 100 g voita tai margariinia
  • 0,5 dl kylmää vettä
  • (tai voit käyttää valmispohjaa)

Kurpitsatäyte

  • 3 kananmunaa
  • 500g kurpitsasosetta
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl jauhettua inkivääriä
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 1 mm suolaa
  • 0,25 tl neilikkaa
  • 1 tlk (370g) makeutettua kondensoitua maitoa
  • 0,5 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

  1. Nypi pohjan kuivat aineet ja margariini sekaisin murumaiseksi seokseksi. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Voit käyttää vaihtoehtoisesti myös valmista piirastaikinaa.
  2. Painele taikina pyöreän piirasvuoan (Ø 24-27cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki. Sekoita mukaan sokeri, kurpitsasose ja mausteet. Lisää mukaan kondensoitu maito ja lopuksi vehnäjauho ripotellen taikinaan.
  4. Kaada tasainen seos piirakkavuokaan. Paista kurpitsapiirakkaa 200-asteisessa uunissa ensin 15 minuuttia. 
  5. Laske sitten uunin lämpötilaa 175 asteeseen ja paista vielä 40–50 minuuttia. 
  6. Anna jäähtyä. 
  7. Tarjoa kurpitsapiiras kanelilla maustetun kermavaahdon kera, halutessasi koristele piiras mustalla koristegeelillä Halloweenin tyyliin!

Resepti: MTV / Anu Heinaro