Kotitalouden lehtori Anu Heinaron herkullinen juustokakku valmistuu helposti ja nopeasti.
Ei ole parempaa jälkiruokaa kuin juustokakku: siitä voi tehdä vaikka minkälaisia versioita ja lopputulos on aina kermainen ja pehmeä.
Juustokakun voi valmistaa melkeinpä mistä tahansa.
Ainekset
- 200 g suklaahippukeksejä
- 75 g margariinia tai voita
- 400 g tuorejuustoa
- 300 g nutellaa
- 1 dl tomusokeria
Koristeluun
- Pähkinä- tai mantelirouhetta ja suklaamakeisia
Valmistusohje
- Sulata rasva. Murenna keksit monitoimikoneella tai muovipussissa kaulimen avulla. Sekoita keksinmurut ja rasvasula keskenään.
- Laita leivinpaperi pyöreän irtopohjavuoan (halkaisija n. 22–25 cm) pohjalle ja painele keksimuruseos pohjalle. Laita vuoka täytteen teon ajaksi jääkaappiin tai pakastimeen.
- Vatkaa tuorejuusto, Nutella ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi sähkövatkaimella.
- Levitä seos vuokaan. Nosta vuoka pakastimeen 2–3 h ajaksi tai yön yli.
- Ota sulamaan huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua, koristele ennen tarjoilua pähkinärouheella ja suklaamakeisilla.
Kakun on tarkoitus olla matala, jotta se pysyy kasassa leikattaessa, kun se hieman sulaa.
Näin se pitää muotonsa myös jääkaapissa sulatuksen jälkeen – mikäli tätä herkkua jää jäljelle, MTV:n Makuja sivulla kerrotaan.
Lähde: Makuja