Nopeat ja maukkaat kasvisfritterit sopivat täydellisesti arkiruoaksi – ne valmistuvat helposti ja maistuvat koko perheelle.

Kesäkurpitsa on parhaimmillaan juuri nyt – se on todella edullista ja mehevää. Tässä reseptissä käytetään reilusti kesäkurpitsaa, ja halloumi tuo kokonaisuuteen sekä makua että mehevyyttä.

food grass vegetable zucchini plant squash 1613733 pxhere.com scaled
Kuva: pxhere.com

Kesäkurpitsa–halloumifritterit

Ainekset

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 paketti halloumia
  • 2 kananmunaa
  • paistamiseen öljyä

Valmistusohjeet

  1. Raasta kesäkurpitsa ja purista raasteesta ylimääräinen neste pois esimerkiksi siivilässä.
  2. Raasta halloumi ja sekoita kulhossa kesäkurpitsaraasteen ja kananmunien kanssa.
  3. Kuumenna pannulle noin sentin verran öljyä. Nostele taikinasta pieniä frittereitä ja paista keskilämmöllä noin 3–4 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kullanruskea ja rapea.
  4. Tarjoile kermaviilikastikkeen tai majoneesin kera.

Jaa resepti tutuillesi, jotta he muistavat hyödyntää sesongissa kesäkurpitsaa!

LUE MYÖS: Syksyn hittilisuke syntyy karviaisista – kadut, jos et kokeile tätä reseptiä (Marjastaja.fi)