Coleslaw on klassikko, joka maistuu niin lihan, makkaran kuin hampurilaisenkin kanssa.

Salaatista tulee erityisen hyvää, kun siihen käyttää tuoreita sesongin raaka-aineita. Ilta-Sanomien mukaan tämä aasialaishenkinen coleslaw maistuu erityisen hyvin tulisemman makkaran kanssa.

Katso herkkuresepti alta!

Salaatin ainekset

  • 400 g valkokaalia
  • ½ kurkku
  • 2 kevätsipulin vartta
  • 1 punainen chili
  • 1/2 ruukkua korianteria
  • 1 valkosipulinkynsi

Kastike

  • 4 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa

Valmistusohjeet:

  1. Suikaloi tai raasta kaali. Paloittele kurkku pieneksi. Hienonna kevätsipulin varret, chili siemenineen ja korianteri. Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita ainekset salaattikulhossa.
  2. Sekoita riisiviinietikka, öljy, sokeri ja suola keskenään ja kääntele salaattiin. Anna maustua noin tunnin ajan. Tarjoa grillimakkaran kanssa.

Lähde: IS / Ruokala