80-luvun Pirkka-lehdessä esitelty resepti on kulkenut Food by Twinsin Nooran ja Petran perheessä jo vuosikymmenten ajan.

Kylmäsavulohimoussekakkua voi tarjoilla vaikkapa uutenavuotena. Reseptistä uutisoinut MTV:n mukaan Petran ja Nooran perheen joulupöydästä on suorastaan löydyttävä kylmäsavulohimoussekakkua, sillä ilman sitä jokin tuntuu vajaalta.

Miksi kylmäsavulohimoussea kannattaa testata?

Kylmäsavulohimoussekakku on erinomainen valinta uudenvuoden juhliin, koska se yhdistää juhlavuutta, raikkautta ja vaivattomuutta. Sen pehmeä ja ilmava rakenne, kylmäsavulohen hienostunut maku sekä tillin ja sitruksen vivahteet tekevät kokonaisuudesta kevyen mutta ylellisen.

Lisäksi kakku voidaan valmistaa hyvissä ajoin etukäteen, jolloin isäntä tai emäntä voi keskittyä juhlimiseen ja vieraiden kanssa nauttimiseen.

Kylmäsavulohimoussekakku

Astia

  • 1,5 litran vetoinen silikonivuoka

Kakku

  • 8 liivatelehteä
  • 2 rkl vettä
  • 1 iso suolakurkku (myrttinen)
  • noin 150 g graavi- tai kylmäsavulohta
  • 200 g kermaviiliä
  • 200 g ranskankermaa
  • ripaus sokeria, suolaa ja mustapippuria
  • 2–3 rkl silputtua tilliä
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

  1. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi
  2. Kuutioi herkku/suolakurkut ja lohi.
  3. Sekoita keskenään kermaviili, ranskankerma, kurkut, lohi, sokeri ja tilli.
  4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Sekoita pieneen kuumaan vesitilkkaan. Vatkaa liivate neste lohimassan joukkoon. Kääntele lopuksi vatkattu kermavaahto seokseen. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun rengasvuokaan.
  5. Hyydytä jääkaapissa vähintään 8 tuntia tai yön yli.
  6. Kumoa kylmäsavulohimoussekakku tarjoiluastialle upottamalla vuoka 10–15 sekunniksi lämpimään veteen.

Jaa resepti ja testaa sitä uudenvuoden kunniaksi!

LUE MYÖS: Yhä useampi istuttaa puolukan pihaansa: täysin aliarvostettu aarre (Marjastaja.fi)