Vain muutamasta yksinkertaisesta raaka-aineesta syntyy yksi Italian tunnetuimmista ja rakastetuimmista pastaklassikoista: cacio e pepe.

Tämä herkku todistaa, että hyvän ruoan ei tarvitse olla monimutkaista – kunhan raaka-aineet ovat laadukkaita.

Silkkinen juusto-pippurikastike tarttuu pastaan ja tarjoaa täyteläisen, mutta samalla ihastuttavan yksinkertaisen makuelämyksen.

Cacio e pepe

Annoksia: 2
Valmistusaika: noin 20 minuuttia

Ainekset

  • 200 g spagettia (tai muuta pitkää pastaa)
  • 1,5 dl pastan keitinvettä (ota talteen ennen pastan valuttamista)
  • 1,5 dl vastaraastettua pecorino romano -juustoa
  • 1 tl vastarouhittua mustapippuria
  • Reilusti suolaa keitinveteen

Valmistusohjeet

  1. Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä al denteksi. Ota keitinvettä talteen noin 1,5 dl ennen kuin valut pasta.
  2. Paahda pippuri: Kuumenna suuri paistinpannu keskilämmöllä ja lisää mustapippuri. Paahda kevyesti noin minuutin ajan, jotta aromit vapautuvat.
  3. Tee kastike: Kaada pannulle hieman pastan keitinvettä ja lisää valutettu pasta. Sekoita, jotta pasta imee vettä.
  4. Lisää juusto: Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon raastettu pecorino pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Lisää tarvittaessa keitinvettä, jotta syntyy kermaisen sileä kastike, joka tarttuu pastaan.
  5. Tarjoa heti ja viimeistele halutessasi vielä ripauksella mustapippuria.

Oletko kokeillut tätä klassikkoreseptiä? Jaa se ystävillesi.

LUE MYÖS: Karamellisoi tätä marjaa ja lisää sitä riisipuuron sekaan – syntisen hyvää (Marjastaja.fi)