Vaikka moni vannoo itse keitetyn riisipuuron nimeen, niin kiireen yllättäessä täytyy joskus turvautua kaupan valmiisiin vaihtoehtoihin.

Yksi tapa tehdä kaupan valmiista riisipuurosta lähes kotitekoisen makuista, on sekoittaa siihen ruskistettua voita.

Ruskistettu voi tekee puurosta paremman syventämällä sen makua. Sama kikka toimii niin Saarioisten kuin Kokkikartanonkin valmispuuroille.

Tuunattu kaupan riisipuuro

Ainekset

  • 1 paketti kaupan valmista riisipuuroa
  • 10–20 g voita (maun mukaan)
  • Ripaus suolaa
  • Sokeria ja kanelia tarjoiluun

Valmistus

  1. Ruskista voi
    • Sulata voi pienessä kattilassa tai pannulla keskilämmöllä.
    • Anna kiehua hiljaa, kunnes vaahto laskee ja voi muuttuu pähkinäisen ruskeaksi.
    • Ota heti pois liedeltä, sillä voi palaa helposti.
  2. Kuumenna riisipuuro
    • Lämmitä puuro pakkauksen ohjeen mukaan kattilassa tai mikrossa.
    • Sekoita, jotta rakenne pysyy tasaisena.
  3. Yhdistä
    • Lisää ruskistettu voi kuuman puuron joukkoon ja sekoita huolellisesti.
    • Mausta tarvittaessa pienellä ripauksella suolaa – se korostaa voin pähkinäisyyttä.

Lisävinkit

  • Jos puuro on paksua, voit lisätä tilkan maitoa tai kermaa samalla kun sekoitat voin joukkoon.
  • Makeampaan versioon sopivat kaneli ja pieni määrä kinuskia.

LUE MYÖS: En koskaan ajatellut, että siikaa voisi tarjoilla tämän marjan kera (Marjastaja.fi)