
Mitä tehdä ylijääneille yrteille? Tässä helppo niksi ruokahävikin vähentämiseen!
Onko sinulle koskaan käynyt niin, että kokeilet uutta, herkullista reseptiä, johon tarvitaan useampaa tuoretta yrttiä – mutta seuraavana päivänä mietit, mitä ihmettä tekisit ylijääneelle thaibasilikalle tai persiljalle?
Tiesitkö, että kotitaloudet aiheuttavat jopa 33 % kaikesta ruokahävikistä? Onneksi pienillä teoilla ruokahävikin määrää voi pienentää jo merkittävästi.
Tässä yksinkertainen ja nopea tapa säilöä yrtit myöhempää käyttöä varten – ja mikä parasta, et tarvitse erikoisia tarvikkeita.

Tarvikkeet:
- Jääpalamuotti
- Oliiviöljyä, kasvislientä tai voita
- Ylijääneitä yrttejä (leikattuna jääpalamuottiin sopiviksi)
Tee näin:
Valitse neste: Mieti, mihin aiot käyttää yrttejä tulevaisuudessa.
- Keittoihin ja pataruokiin? Käytä kasvislientä.
- Salaatteihin ja pastoihin? Käytä oliiviöljyä.
- Pihvin paistamiseen? Käytä voita tai rypsiöljyä
Täytä jääpalamuotti: Asettele yrtit lokeroihin ja kaada päälle valitsemasi neste.
Pakasta: Laita muotti pakastimeen ja anna jäätyä.
Käytä helposti: Kun tarvitset yrttejä, ota vain kuutio ja lisää se suoraan ruokaan!
Vinkki! Siirrä jäätyneet yrttikuutiot pakastepussiin, jotta saat jääpalamuotin nopeasti uudelleen käyttöön.
Näin yrtit säilyvät käyttökelpoisina pitkään – ja ruokahävikki vähenee helposti!