Mitä tehdä ylijääneille yrteille? Tässä helppo niksi ruokahävikin vähentämiseen!

Onko sinulle koskaan käynyt niin, että kokeilet uutta, herkullista reseptiä, johon tarvitaan useampaa tuoretta yrttiä – mutta seuraavana päivänä mietit, mitä ihmettä tekisit ylijääneelle thaibasilikalle tai persiljalle?

Tiesitkö, että kotitaloudet aiheuttavat jopa 33 % kaikesta ruokahävikistä? Onneksi pienillä teoilla ruokahävikin määrää voi pienentää jo merkittävästi.

Tässä yksinkertainen ja nopea tapa säilöä yrtit myöhempää käyttöä varten – ja mikä parasta, et tarvitse erikoisia tarvikkeita.

food vegetable basil plant ingredient flower 1606848 pxhere.com scaled
Kuva: pxhere.com

Tarvikkeet:

  • Jääpalamuotti
  • Oliiviöljyä, kasvislientä tai voita
  • Ylijääneitä yrttejä (leikattuna jääpalamuottiin sopiviksi)

Tee näin:

Valitse neste: Mieti, mihin aiot käyttää yrttejä tulevaisuudessa.

    • Keittoihin ja pataruokiin? Käytä kasvislientä.
    • Salaatteihin ja pastoihin? Käytä oliiviöljyä.
    • Pihvin paistamiseen? Käytä voita tai rypsiöljyä

    Täytä jääpalamuotti: Asettele yrtit lokeroihin ja kaada päälle valitsemasi neste.
    Pakasta: Laita muotti pakastimeen ja anna jäätyä.
    Käytä helposti: Kun tarvitset yrttejä, ota vain kuutio ja lisää se suoraan ruokaan!

    Vinkki! Siirrä jäätyneet yrttikuutiot pakastepussiin, jotta saat jääpalamuotin nopeasti uudelleen käyttöön.

    Näin yrtit säilyvät käyttökelpoisina pitkään – ja ruokahävikki vähenee helposti!