Kermavaahtoa tarvitaan kesällä moneen jälkkäriin, joten sitä pääsee vatkaamaan lähes viikoittain.

Mutta mitä jos kermavaahdon valmistukseen olisikin parempi tapa kuin perinteinen vatkaus koneella tai käsin vispilällä?

Ilta-Sanomissa jaettu niksi pelastaa silloin, kun valmista kermavaahtoa tai vatkainta ei ole käden ulottuvilla.

ChatGPT Image 30. kesak. 2025 klo 11.02.52
Kuva: herkuttelija.fi

Näin valmistat kermavaahtoa ilman vatkainta.

  1. Kaada kerma tiiviisti suljettavaan pulloon tai purkkiin. Huomioi, että suuaukon tulisi olla tarpeeksi suuri, että saat kaavittua kermavaahdon pois.
  2. Sulje kansi huolellisesti.
  3. Ravista kunnolla noin minuutin ajan.
  4. Kermavaahto on valmista, kun se ei enää loisku.
  5. Valmista!

Oletko kokeillut tätä niksiä? Jaa se ystävillesi!